Finlanda. Un român a reușit imposibilul în plină pandemie: A adus prostituate românce „la muncă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român a falsificat documente care pretindeau că mai multe românce vin să lucreze pentru un cunoscut serviciu de livrare de alimente. Astfel, femeile au intrat în Finalnda în plină stare de urgență, însă acestea s-au ocupat de fapt de practicare prostituției.

Bărbatul a închiriat case, printre altele, în Vaasa și Kokkola. Unele dintre femeile pe care le-a adus în țară ilegal au vândut apoi servicii sexuale în aceste case, au concluzionat procurorii. Prin documente false, un român care locuia în Pori a adus prostituate românce în Finlanda, în ciuda pandemiei de coronavirus care era în toi. 

Judecătoria Satakunta l-a condamnat pe român pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, proxenetism, deținere de materiale contrafăcute și, pe deasupra, conducerea unui vehicul fără permis. Bărbatul a primit o pedeapsă de șase luni de închisoare.

Potrivit acuzațiilor examinate de instanță, bărbatul de 32 de ani a aranjat ca mai multe persoane să intre în Finlanda cu documente falsificate pentru a se plia pe legislația privind intrarea în țară în timpul pandemiei de coronavirus în luna mai. A întocmit 13 documente de muncă, două pentru el însuși și 11 pentru celelalte femei. Cel puțin trei beneficiare de documente falsificate au stat în apartamente închiriate de bărbat și prestau servicii sexuale.

Permis fals, luat de pe Facebook

 

Falsificarea contractului de muncă fusese făcută pentru a induce în eroare autoritățile în a crede că persoanele vor veni în Finlanda pentru a lucra pentru un cunoscut serviciu de livrare de alimente. Românul încheiase contracte de muncă cu antetul companiei de livrare la domiciliu, la care avea acces datorită angajării sale anterioare acolo.

Bărbatul comandase de asemenea pentru el un permis de conducere irlandez fals prin intermediul Facebook. Nu terminase școala de șoferi în Irlanda sau România.

Condamnatul și-a executat deja aproximativ jumătate din pedeapsă în arest preventiv. Instanța consideră că acesta nu ar mai trebui ținut în custodie din acest motiv, potrivit Yle.fi.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel