Un român a intrat în sediul poliției din Salzburg: "Bună ziua! Am o bombă nucleară în buzunar"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la închisoare, în Austria, după ce i-a amenințat pe polițiștii dintr-o secție din Salzburg că are o „bombă nucleară“ în buzunar.

Un român în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de amenințare. El a intrat în sediul poliției din Salzburg și a anunțat că are în buzunar o... bombă nucleară. Bărbatul s-a apărat în instanță și a spus că e vorba despre o neînțelegere, relatează publicația austriacă Krone.at.

Românul spune că se referea la o băutură

 

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o lună, atunci când bărbatul de 40 de ani a intrat cu o geantă în mână și a fost controlat la intrare în sediul poliției. Potrivit rechizitoriului, se spune că el ar fi strigat, în limba engleză, că avea o bombă nucleară în buzunar. Acest lucru a fost confirmat și de polițiștii audiați marți.

Bărbatul s-a apărat în instanță, și spus că vorba despre o neînțelegere. El spune că se referea la o băutură – o „bombă Scharnter”. Oamenii legii l-ar fi ințeles greșit. Cu toate acestea, declarațiile polițiștilor contrazic acest lucru.

Am vrut doar să-mi plătesc amenzile restante în centrul de detenție și nimic mai mult. Așa că am enumerat ce am în buzunare. Aveam o „bombă Schartner” – adică o băutură – în rucsac”, spune bărbatul, care este psiholog și sociolog.

Judecătorul l-a condamnat la închisoare cu suspendare

 

Judecătorul l-a declarat vinovat pe bărbatul de 40 de ani. El a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru constrângere și amenințări grave. În următorii trei ani va fi îngrijit de asociația „Neustart” – dacă nu mai comite o infracțiune, nu va mai fi nevoit să-și ispășească pedeapsa.

În motivare sentinței, judecătorul spune că românul și-a revizuit comportamentul. Bărbatul a vorbit în limba maternă și a fost ajutat de un interpret. Starea lui psihică a fost, de asemenea, evaluată ca atenuantă. Verdictul nu este încă definitiv.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel