Un român a eludat taxe de drum de aproape 1.000 de euro, în Franța, prin "escrocheria căruciorului“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Pixabay.com
Sursa foto: Pixabay.com

Un bărbat de origine română a reușit să înșele administrația drumurilor din Franța peste o mie de euro de la o cabină de taxare din Dordogne. Pentru a face acest lucru, el a folosit așa-numita "escrocherie cu căruciorul". 

Este o înșelătorie care era puțin cunoscută publicului larg. France Bleu a relatat povestea unui bărbat care a reușit să scape de plata unor taxe de peste 1.000 de euro de la o cabină de taxare grație unei escrocherii uimitoare, "escrocheria căruciorului". 

Suspectat deja de câteva luni, bărbatul a fost arestat și plasat în custodia poliției. 

Nu mai este un secret că taxele de drum sunt din ce în ce mai scumpe. Un preț care este evident justificat și care este rareori dezbătut. Și pe bună dreptate, aceste prețuri permit în special întreținerea drumurilor, iar cel puțin putem spune că drumurile din Franța se numără printre cele care sunt în stare foarte bună și cele mai sigure.

Dar, în ciuda acestui fapt, unele persoane nu ezită să jefuiască casierul cum pot.

Cum funcționează "escrocheria căruciorului“

 

Această metodă de înșelătorie constă în a se lipi cu mașina de o altă mașină care trecea pe acolo pentru ca bariera să rămână deschisă. Așa a reușit să escrocheze atâția bani timp de aproape un an. Autoritățile l-au luat în vizor de câteva săptămâni și au reușit să-l prindă după ce l-au reperat pe camerele de supraveghere video de la intrarea în stația de taxare din Brive, înainte de a fi arestat de jandarmi la stația de taxare din Mussidan (Dordogne), pe A89.

Bărbatul a fost luat în custodie și a promis că va restitui suma datorată. 

Nu este singurul caz în care șoferii români înșeală autoritățile franceze prin escrocherii privind taxele de drum. 

Un alt șofer de camion român a fost arestat pentru că a cheltuit 6.000 de euro cu 49 de carduri de credit false, în Narbonne. Nu era prima dată când jandarmii din Narbonne se confruntă cu acest tip de infracțiune. Cu câteva luni mai devreme, în octombrie, un șofer de camion de origine română a fost arestat de poliție pentru că a cheltuit 5.000 de euro la stația de taxare cu 41 de carduri de credit false.

Franța. Șoferi români, arestați după fraude de zeci de mii de euro cu carduri de credit la stațiile de taxare

 

Luni, 5 decembrie, la ora 10.10, un alt șofer de camion a fost arestat de către soldații de la grupul local de control al fluxurilor din Narbonne, în zona Vinassan, pe A9.

Șoferul camionului, în vârstă de 44 de ani, tot de origine română, călătorea cu 49 de carduri de credit asupra sa. Potrivit companiei Vinci, care administrează taxele de trecere, pagubele au fost de 6.000 de euro. Bărbatul a condus un vehicul înmatriculat în Spania din aprilie până în decembrie.

Compania pentru care lucrează are, de asemenea, sediul în Spania, iar angajatorul său este, de asemenea, presupus a fi implicat în afaceri cu carduri de credit false. El ar fi fost cel care i-ar fi cerut șoferului să folosească acest mijloc de plată pentru a trece taxa de drum. 

Spre deosebire de inculpatul din octombrie, acesta a recunoscut în fața jandarmilor, în timpul reținerii sale, că a folosit carduri false. Potrivit informațiilor noastre, la vederea fotografiilor care îl implicau, individul a confirmat că el este autorul.

Cu toate acestea, jandarmii nu au găsit cardurile în vehicul. În ceea ce-l privește pe directorul companiei, aflat în vacanță în România, acesta nu a fost arestat și nu a recunoscut infracțiunile. Camionul a fost confiscat de autorități. Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel