Un român a dat iama în mașinile și locuințele din Elveția: Prins într-o gară cu un seif plin de bani asupra sa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Suspect român, arestat după o serie de furturi în Wallbach, Elveția.

Miercuri, 17 mai, la ora 1.45, un locuitor a observat un bărbat care urmărea mașinile parcate în Wallbach și încerca să deschidă portierele. În timp ce raporta acest lucru la poliție, bărbatul necunoscut a fugit.

Patrulele vamale și poliția cantonală din Aargau au reușit să găsească mai multe mașini parcate în zona rezidențială care au fost percheziționate. De asemenea, a fost deschisă și o încăpere din pivnița unei clădiri de apartamente. Infractorii au furat un seif cu o sumî importantă de bani dintr-un jeep.

Român, prins într-o gară din Elveția cu un seif plin de bani asupra sa

 

Aproximativ trei ore mai târziu, o patrulă de poliție a verificat o persoană în gara Mumpf. Românul, în vârstă de 29 de ani, care nu avea reședința în Elveția, avea asupra sa o cutie cu bani. Pe baza contextului, bărbatul a fost arestat temporar.

În prezent, au fost percheziționate cel puțin cinci vehicule și o încăpere din pivniță, din care au fost furate obiecte și bani. Pe baza investigațiilor, au fost identificate și alte cazuri în care bărbatul are calitatea de suspect. Poliția cantonală a preluat ancheta.

Nu este un caz unicat cândun român intră în atenția autorităților elvețiene în ultimele zile. Poliția cantonală din Basel-City (Elveția) a înregistrat în ultima vreme o creștere vizibilă a numărului de false colectări de fonduri. În cele mai multe cazuri, autorii sunt cetățeni români care pretind că strâng bani pentru copiii surdo-muți.

În ultima perioadă, Poliția Cantonală din Basel-City a primit un număr tot mai mare de sesizări privind strângerea de fonduri false. Cel mai adesea, persoane din România abordează trecătorii pe stradă și pretind că strâng bani pentru un "centru internațional pentru copii surdo-muți și persoane sărace".

Escroci români, nou val de înșelătorii în Elveția

 

Pe formularul de donație, infractorii folosesc logo-ul Handicap International - o mână cu inițialele Hi. Potrivit Handicap International Elveția, organizația nu sprijină un centru pentru copiii surdo-muți. În plus, organizația atrage atenția că strângerea de bani pe stradă nu este în conformitate cu politica sa de donații și a publicat deja un avertisment în acest sens pe pagina sa de internet.

Poliția cantonală din Basel-Stadt sfătuiește populația că astfel de colecte sunt de fapt escrocherii. Aceștia recomandă de urgență populației să nu facă astfel de donații „voluntarilor ambulanți“.

De asemenea, infractorii se folosesc adesea de astfel de infracțiuni legate de donații pentru furturi înșelătoare. Persoanele care cer donații distrag atenția donatorilor în timpul conversației și le fură banii din portofele. De asemenea, aceștia le-au sugerat să meargă și să schimbe o bancnotă mare în bancnote mai mici. Aceștia au acceptat bancnotele mari, dar apoi nu se mai întorc.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel