Un programator a uitat parola contului în care are bitcoins de 240 de milioane de dolari. Are doar două încercări să ajungă la avere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un programator mai are doar două încercări prin care poate ajunge la o avere de 240 de milioane de dolari. Stefan Thomas este din San Francisco și, acum un deceniu, a primit 7.002 bitcoins ca recompensă pentru un video în care explica cum funcționează această criptomonedă.

În perioada în care a fost plătit, un bitcoin oscila între 2 și 6 dolari. El a pus suma de bitcoin primită într-un portofel digital și a uitat de ea. Acum, fiecare bitcoin valorează 34.000 de dolari, iar conținutul portofelului digital a ajuns la 240 de milioane de dolari. Dar Thomas a uitat parola care îi deschide calea spre această avere, scrie The Guardian.

Thomas a introdus parola greșită de opt ori deja, iar dacă și următoarele două încercări sunt greșite, hard-disk-ul lui ce conține cheile de acces la bitcoins se va cripta automat și nu va mai vedea niciodată banii. El spune că a încercat cele mai folosite opt parole ale sale pentru a accesa hard-disk-ul său IonKey, dar nu a mers. Dispozitivul auto-criptează conținutul după 10 încercări greșite.

”Stau în pat și mă gândesc la asta”, a povestit programatorul pentru New York Times. ”Apoi mă duc la calculator cu o nouă strategie, care nu merge, și sunt iar disperat”, a continuat el. După ce povestea lui Thomas a ajuns în atenția publică, Alex Stamos, expert în securitate cibernetică la Stanford Internet Observatory a spus că poate sparge parola în șase luni dacă Thomas îi va da 10% din averea digitală. Potrivit companiei Chainalysis, aproximativ 20% din cele 18,5 milioane de bitcoins par să fie pierdute sau în ”portofele” inaccesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel