Un prizonier din Italia doarme de un an și e hrănit doar prin perfuzii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un deținut arestat anul trecut la Fiumicino, în Italia, doarme de un an. De la arestarea sa, la sfârșitul lunii iulie 2021, Ahmad Ali a intrat treptat într-o stare catatonică.

Prizonierul pakistanez de 28 de ani nu se mai trezește de luni de zile. „Nu mai răspunde la stimuli externi și este hrănit artificial cu perfuzii”, spune avocatul său, citat de La Repubblica.

Medicii și judecătorii se întreabă dacă Ahmad Ali se preface sau este cu adevărat bolnav.

Instanța a cerut două expertize, unul în februarie și unul în iunie 2022. Rezultatul pentru ambele a fost același: deși a fost înregistrată „suferința psihologică reactivă la detenție”, pentru experți diagnosticul se referă la „sindromul Ganser”, un sindrom foarte ciudat care nu exclude dezvoltarea unei tulburări psihice.

Un prizonier din Italia doarme de un an și e hrănit doar prin perfuzii

 

Profesorul Antonio del Casale, cercetător în psihiatrie la Departamentul de Psihologie Dinamică, Clinică și a Sănătății de la Universitatea La Sapienza, spune despre sindromul Ganser că a fost descris de psihiatrul Sigbert Josef Maria Ganser în 1898 ca fiind un sindrom aflat la granița dintre o simulare reală și o psihonevroză, în care există aspecte conștiente, dar și inconștiente.

„Pentru unii subiecți acest sindrom este mai aproape de o simulare intenționată a simptomelor, în timp ce pentru alții este mai aproape de o tulburare nevrotică”, a spus Antonio del Casale.

Practic, este vorba despre situația în care o persoană se autosugestionează într-o asemenea măsură încât chiar se îmbolnăvește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel