Un pescador s-a scufundat în Marea Barenţ! 17 marinari ruși au fost înghiţiţi de valuri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pescador_rusesc
pescador_rusesc

O navă de pescuit rusească s-a scufundat luni în Marea Barenţ din Oceanul Arctic, în apropierea arhipelagului Novaia Zemlia, au anunţat autorităţile ruse, transmit France Presse şi Reuters, potrivit Agerpres. Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia TASS, este vorba despre nava ‘Onega’, cu baza în portul Murmansk.

Echipajul era compus din 19 persoane. Două persoane au fost salvate’, a comunicat ministerul. Acesta menţionează că la operaţiunea de căutare participă o navă, iar alte trei sunt în drum spre locul naufragiului, care s-a produs din cauza ‘givrajului’.

Potrivit unei alte surse contactate de TASS, vremea nefavorabilă din zonă nu permite utilizarea aviaţiei în operaţiunile de salvare.

În ianuarie 2018, o navă de pescuit rusească, cu 21 de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Japoniei. După cinci zile de căutări desfăşurate în condiţii de temperatură glacială şi vânt violent, nu a fost găsit niciun supravieţuitor.

În aprilie 2015, cel puţin 56 de persoane au murit în naufragiul unui trauler rusesc în aceeaşi regiune. În Marea Barenţ, 14 ofiţeri ruşi şi-au pierdut viaţa în iulie 2019 în incendiul unui submarin, în condiţii rămase ‘secret de stat’.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel