Un oraș din România organizează un referendum pe tema măsurilor anti-Covid. Populația va decide

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Primarul orașului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, va convoca un referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid-19, dar și pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare a comunității. Populația va fi consultată în timpul alegerilor parlamentare, relatează Mediafax.

 

Referendumul local reprezintă o premieră pentru orașul Bacău. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunțat că, vineri, Consiliul Local Bacău a validat propunerea fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când cetățenii sunt consultați în mod direct despre implementarea unor măsuri și proiecte cu impact asupra comunității.

Potrivit primarului, referendumul, care va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare, va conține trei întrebări. Prima este legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru ca executivul local să ia măsuri suplimentare, dar fără coerciție, pentru respectarea regulilor privind combaterea pandemiei. Acestea au drept scop scăderea numărului de infectări pe raza municipiului Bacău, în vederea redeschiderii activităților economice, educaționale și culturale. A doua întrebare este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului. Este vorba despre eliberarea domeniul public de constructii cum sunt garajele din beton si crearea de noi parcari, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. A treia întrebare se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal.

 

Propunerile pentru referendum, prezentate în cadrul unei campanii de informare 

 

„Inițiativa organizării acestui referendum este în concordanță cu principiul transparenței decizionale. Oricâte măsuri s-ar lua de către decidentul politic, fie el și executiv al primăriei, fără suportul comunității, acestea nu au o finalitate care să producă plus valoare. Acest principiu va fi baza mandatului meu. Tot pentru prima dată în Bacău, începând cu anul viitor, se va introduce bugetarea participativă. Astfel, proiectele venite dinspre cetățeni vor fi finanțate”, a anunțat primarul Lucian Stanciu Viziteu. Edilul șef a mai anunțat că în următoarea perioadă propunerile municipalității pentru referendum vor fi prezentate în cadrul unei campanii de informare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel