Un naufragiat în Marea Caraibelor uimește planeta: a supraviețuit 24 de zile mâncând un singur aliment inedit 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un bărbat care a naufragiat și s-a plimbat 24 de zile în derivă a reușit să supraviețuiască mâncând doar ketchup. 

Un naufragiat în Marea Caraibelor a supravieţuit timp de 24 de zile hrănindu-se doar cu ketchup înainte de a fi salvat din apele columbiene, a anunţat autoritatea navală a acestei ţări, potrivit AFP.

"Nu aveam nimic de mâncare, doar o sticlă de ketchup, usturoi pudră şi nişte Maggi (cuburi de bulion). Am amestecat totul cu apă pentru a supravieţui timp de circa 24 de zile", a povestit Elvis Francois, un locuitor din Dominica în vârstă de 47 de ani, într-o înregistrare difuzată de marina columbiană.

Supravieţuitorul scrisese cuvântul "help" ("ajutor") pe coca velierului său, pe care a fost găsit, la circa 220 de kilometri nord-vest de Puerto Bolivar, în departamentul nordic La Guajira.

"Pe 15 ianuarie, am văzut trecând un avion. Aveam o oglindă şi am început să trimit semnale cu reflexia soarelui, iar când l-am văzut trecând de două ori, am înţeles că mă văzuseră", a explicat el.

Marina columbiană i-a sărit rapid în ajutor cu sprijinul unei nave comerciale.

Bărbatul repara un velier. Furtuna de pe mare l-a tras în larg



În luna decembrie, în timp ce bărbatul repara un velier în faţa unui port din Saint Martin, o insulă din nord-estul Caraibelor, a fost "măturat în larg" din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat al marinei.

"Neavând cunoştinţe de navigaţie, era pierdut şi dezorientat pe mare, iar eforturile sale de a manevra nava şi echipamentele aflate la bord au fost inutile", a adăugat aceeaşi sursă.

În mai multe rânduri bărbatul a încercat să dea telefoane, dar fără succes, din cauza lipsei unei reţele.

"Nu puteam face altceva decât să stau şi să aştept (...) 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să ştiu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, în unele momente mi-am pierdut speranţa, m-am gândit la familia mea", a povestit el.

El a fost predat autorităţilor de imigrare pentru a fi aranjată întoarcerea sa în Republica Dominicană, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel