Un muncitor dintr-un restaurant Italia și-a filmat patronul cum îl umilea și îi cere lui Salvini să intervină: "Pentru șase ore, îmi dai 20 de euro?" / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Modena, plângere video împotriva unui patron de restaurant din partea aunui tânăr angajat: "Ați lucra șase ore pentru 20 de euro?"

Video-reclamație pe TikTok privind munca ilegală și prost plătită în industria restaurantelor. Băiatul filmează dialogul cu angajatorul său, în zona Modena: "Pentru șase ore, îmi dai 20 de euro?".

Restauratorul încearcă să se apere spunând că este vorba de un test, dar în cele din urmă merge până la a-i plăti 40 de euro.

Tânărul a postat apoi videoclipul pe rețelele de socializare cerându-i vicepreședinteluiConsiliului de Miniștri al Italiei, Matteo Salvini, să intervină. 

„Ați lucra vreodată șase ore pentru doar douăzeci de euro? Asta e o exploatare! Sunt frânt, obosit, dar mi-au dat doar 20 de euro pentru șase ore. Nu, nu e corect! Ce se întâmplă cu munca corect plătită? Vreau ca acest mesaj să ajungă la toată lumea, pentru că exploatarea nu e acceptabilă“, spune tânărul pe filmarea care a devenit virală pe TikTok.

„Mi-ați dat 20 de euro pentru șase ore. Ce mi-ați spus? Dar dacă spun 40, pot să dau 40, dacă spun 50, pot să dau 40. Nu, mi-ați dat 50, am lucrat șase ore, măcar 7 euro atunci. Sunt cel puțin 7 euro atunci. Haideți, haideți. Și ca să nu vrei să faci tineretul să lucreze... Nu douăzeci de euro, șase ore. Sunt 30 de euro! Nici măcar 30, ce dracu' înseamnă asta? Sunt patru euro pe oră îți bați joc de mine.“, adaugă revoltat tânărul, care tot spune că mesajul său trebuie să ajungă la Mateo Salvini.

Patronul se aude cum încearcă să se apare pe filamare: „Cel mult se plătesc 8 euro pentru munca la negru. Minimul pe care îl plătesc e 8 euro pentru munca la negru“. „Deci ați dat 20 de euro în șase ore... Dar dacă vă îmbogățiți așa, voi italieni de rahat, mulțumesc, pe munca oamenilor. La revedere, să aveți o zi bună. Și se spune că tinerii din Italia nu vor să muncească, cum poți să spui asta, cum poți. Să vă fie rușine, sunteți nașpa, antreprenorii italieni, și cei care aveți companii, voi! Sunteți nașpa, sunteți nașpa“, se mai aude pe filmare băiatul revoltatcă a lucrat timp de 6 ore, de la ora 18.00, pentru doar 20 de euro.

 

@chinwiii_730

Ridicoli siete non mi faccio mettere i piedi da nessuno dinche ho la coscenza pulita

♬ suono originale - chinwiii.730

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel