Un LIDER al guvernanților din Italia PLEDEAZĂ pentru IEȘIREA țării din UE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Claudio Borghi, unul dintre liderii formaţiunii Liga Nordului, aflată la guvernare, crede că Italia va trebui să iasă din Uniunea Europeană dacă rezultatul scrutinului europarlamentar nu va permite reformarea Blocului comunitar, informează zf.ro.

„Cred că această oportunitate este ultima. Dacă în urma acestor alegeri vor rămâne ca de obicei pionii conduşi de Germania pentru coordonarea politicilor economice, sociale şi în materie de imigraţie, pentru avantajul şi consumul Germaniei, eu voi spune să ieşim din UE. Fie reuşim schimbarea Uniunii Europene, fie va trebui să ieşim”, a declarat Claudio Borghi în cursul unei conferinţe sindicale, catalogând proiectul european drept „falimentar şi toxic pentru Italia”.

Citește și Salvini schimbă discursul. MESAJUL său pentru TOȚI românii din Italia

„Dacă acest mediu rămâne toxic, eu aş spune să ieşim. Începând din anul 2000 până în prezent, Italia a avut o creştere economică de 3%. Am pierdut două decenii, nu am avut niciun progres economic”, a precizat Claudio Borghi, citat de ediţia italiană a publicaţiei Huffington Post şi de agenţia Reuters, anunță zf.ro.

Citește și SCANDAL URIAȘ în Italia. Cum a ajuns LAPTELE ROMÂNESC în centrul conflictului: „Își BAT JOC!"

Guvernul Italiei este format din membri ai partidului de extremă-dreapta Liga Nordului şi ai Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem). Posibilitatea ieşirii Italiei din Uniunea Europeană nu este prevăzută în programul de guvernare, dar Executivul Giuseppe Conte este implicat într-o serie de dispute cu Bruxellesul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel