Un greu din Marea Britanie anunță investiții MAJORE în România

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Industriaşul britanic Sanjeev Gupta a afirmat, vineri, că GFG Alliance pregătește investiţii semnificative în România, care vin să completeze planurile sale de dezvoltare ale combinatului siderurgic de la Galaţi, informează un comunicat al companiei.

Atreprenorul britanic s-a întâlnit ieri la Galați cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai echipei de management a Arcelor Mittal, companie către care GFG Alliance a realizat o ofertă de achiziţie. Tranzacţia se va finaliza la începutul anului 2019, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, la aproximativ 3 milioane de tone anual.

Promisiunile vin după întâlnirea pe care Sanjeev Gupta a avut-o cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Bucureşti, în timpul căreia au discutat despre oportunităţile de investiţie din partea GFG în domenii precum energie, infrastructură şi servicii financiare.

"Prim-ministrul României a discutat cu Sanjeev Gupta detalii referitoare la noul program menit să susţină parteneriatul public-privat, mai mult, şi-a exprimat interesul puternic de a fi implicat în aceste planuri ambiţioase. Domnul Gupta şi-a luat angajamentul de a investi în abilităţile legate de industrie a tinerei generaţii, pentru a susţine astfel creşterea economică, mai ales în centre industriale cheie, cum este Galaţi", se menţionează în comunicat.


Sanjeev Gupta a adăugat: "Întâlnirile pe care le-am avut cu prim-ministrul şi cu sindicatele au fost productive şi s-au realizat într-o notă pozitivă, iar acum vedem oportunităţi şi mai mari de a dezvolta combinatul şi de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea oraşului şi a regiunii".

Sanjeev a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel