Un german şi un turc, prinşi la graniţa României când încercau să mai strecoare un turc în Ungaria

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Poliţia de Frontieră
sursa foto: Poliţia de Frontieră

Un cetăţean german şi unul turc au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Satu Mare în timp ce încercau să treacă ilegal, din România în Ungaria, un alt cetăţean turc, informează un comunicat de presă transmis luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF).

"Colegii noştri au oprit pentru control, pe comunicaţia Atea - Dorolţ, la aproximativ 1 kilometru faţă de linia de frontieră, un autoturism (...) înmatriculat în Germania, condus de către un cetăţean german în vârstă de 30 de ani. În autoturism se aflau, în calitate de pasageri, doi cetăţeni din Turcia, în vârstă de 32, respectiv 20 de ani. La verificări, acesta din urmă a declarat o altă identitate decât cea reală, prezentând poliţiştilor de frontieră un document în care persoana din fotografie nu semăna cu cea din realitate, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei persoane la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul şi unul dintre cetăţenii turci erau călăuzele celui de-al treilea cetăţean turc, în vârstă de 20 de ani. Astfel, cei doi cetăţeni străini intenţionau să-l ajute să treacă ilegal frontieră în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania", precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţeanul turc în vârstă de 20 de ani. Acesta a fost evaluat din punct de vedere medical de către lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică şi ulterior a fost predat Biroului de Imigrări.

Celelalte două persoane, cetăţeanul german şi cel turc, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel