Un elev român vorbește despre diferențele între școala românească și cea spaniolă: „Nu ne scoate nimeni la tablă să ne facă de rușine”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un elev român vorbește despre diferențele între școala românească și cea spaniolă: „Nu ne scoate nimeni la tablă să ne facă de rușine” / Foto: Instagram
Un elev român vorbește despre diferențele între școala românească și cea spaniolă: „Nu ne scoate nimeni la tablă să ne facă de rușine” / Foto: Instagram

Un elev român care studiază la școală în Spania a împărtășit câteva diferențe notabile între sistemul educațional de acolo și cel din România.

Tânărul, care a povestit experiența sa pe pagina sa de Instagram, a evidențiat mai multe aspecte care disting școala spaniolă de cea din țara sa natală.

O diferență semnificativă remarcată de elev este durata mai mare a programului școlar în Spania. Acesta a menționat că orele de școală țin 7 ore și jumătate, în comparație cu cele aproximativ șase ore din România. De asemenea, în Spania, elevii au o cantină școlară, unde pot servi prânzul.

„În Spania la școală avem un program puțin mai diferit pentru că suntem 7 ore jumate la școală. Noi luăm masa la o cantină, unde durează foarte mult, iar orele țin câte o oră jumate, nu 50 de minute ca în România. Avem o singură pauză, cel puțin așa este la școala mea, de o jumătate de oră și noi putem să alegem dacă stăm la cantină sau dacă plecăm acasă în pauza de prânz.”, explică băiatul.

 

„Nu ne scoate nimeni la tablă să ne facă de rușine”

 

O altă diferență este utilizarea laptopurilor în procesul educațional, începând din clasa a V-a. De asemenea, tânărul a subliniat diferența în abordarea profesorilor în Spania față de cea din România. A menționat că în Spania elevii nu sunt criticați sau umiliți.

„De asemenea, la școală în Spania, din clasa a V-a până în clasa a VI-a ne dau laptopuri să ne facem temele pe ele, să le folosim la ore, noi după laptopuri facem cam tot. O altă diferență ar fi că nu ne scoate nimeni la tablă să ne facă de rușine, pe noi ne lasă să ieșim la tablă când vrem, doar dacă vrem, doar dacă suntem de acord cu asta și dacă greșim nu ne ceartă, nu ne jignește nimeni. Ei ne explică și ne spun ceea ce am greșit pe un ton foarte drăguț.”, continuă el.

Pe lângă aspectele academice, elevul a evidențiat și diversitatea activităților extrașcolare disponibile în Spania. 

„Avem și extrașcolare, niște activități speciale cum ar fi handbalul, dar poți face orice de la sporturi până la limbi străine sau cursuri de YouTube și ce vrei tu. Este foarte frumos la școală în Spania, mă distrez pe cinste și avem o profesoară care ne învață super bine.”, încheie acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel