Un elev român s-a stins din viață la 17 ani, într-o școală din Italia. Băiatul s-a prăbușit în sala de clasă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un băiat de naționalitate română în vârstă de 17 ani a făcut stop cardiac marți în fața colegilor săi în timpul cursurilor. Minorul s-a stins din viață, în ciuda eforturilor tuturor de a-l salva.

O scenă dramatică, atât pentru familie, cât și pentru profesori și colegii de clasă. Marți dimineață, cu puțin înainte de ora 9.00, la liceul Enriques din Castelfiorentino, un băiat de naționalitate română a făcut stop cardiac în timp ce se afla în clasă, iar din păcate nu a putut fi salvat.

 

Român de 17 ani, infarct la școală, în timpul orelor de curs



În ciuda eforturilor tuturor, copilul nu a supraviețuit. Ajutorul a venit imediat, profesorul și un asistent școlar au încercat să îl resusciteze pe tânăr. De asemenea, medicii din Castelfiorentino au intervenit în scurt timp, aplicând defibrilatorul. La fața locului s-a grăbit și o ambulanță trimisă de 118, care l-a preluat pe băiat și l-a transportat la elicopterul Pegaso, care a aterizat pe terenul de sport din apropierea institutului.

A urmat apoi cursa spre spitalul din Careggi, unde tânărul a fost internat. Starea sa era foarte gravă, dar medicii au sperat să își revină. Astăzi, din păcate, decesul a fost anunțat. Întreaga școală a fost în stare de șoc.

 

Zeci de condoleanțe pentru familia românului din partea școlii

 

Confirmarea a venit din partea școlii, care în această după-amiază a transmis un mesaj prin care își exprimă condoleanțele: "De ieri am deschis o celulă de criză cu psihologul școlii pentru a oferi sprijin colegilor și profesorilor și personalului școlar", a explicat directoarea școlii, Barbara Degl'Innocenti. „În acest moment nu cunoaștem data înmormântării, la care vom participa, exprimând condoleanțe familiei".

Sunt prevăzute examinări medico-legale pentru a identifica cauzele care au dus la moartea subită. "Cu toții am petrecut restul zilei și chiar și noaptea așteptând cu nerăbdare un miracol, dar nu a fost să fie", se arată în circulara școlii.

"Astăzi, întreaga noastră comunitate școlară deplânge pierderea unei tinere vieți, prea devreme și atât de perfid răpită de dragostea familiei sale și de afecțiunea noastră a tuturor. Rugăciunile și condoleanțele noastre însoțesc în acest moment tragic gândurile vii și puternice ale celor care vor continua să fie în inimile și amintirile noastre", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel