Un dispozitiv hi-tech de detectare a telefoanelor mobile a scos din buzunarele șoferilor australieni sume imense de bani. Ar putea apărea si în România?

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un dispozitiv hi-tech de detectare a telefoanelor mobile a scos din buzunarele șoferilor australieni sume imense de bani. Ar putea apărea si în România?
Un dispozitiv hi-tech de detectare a telefoanelor mobile a scos din buzunarele șoferilor australieni sume imense de bani. Ar putea apărea si în România?

Mai mulți șoferi au postat pe internet un dispozitiv hi-tech care atârnă pe drumurile din Australia și care i-a lăsat confuzi. Însă, pentru oricine a primit o amendă după, cauza este pentru că a folosit telefonul în timp ce conducea.

Camerele de detectare a telefoanelor mobile, care se găsesc în statul australian, Noul Wales de Sud, sunt folosite pentru a viza șoferii care își folosesc ilegal dispozitivele și au devenit recent virale pe rețelele de socializare, utilizatorii furioși de pe șosele criticând acest aparat secret.

Deși unii au respins camerele ca fiind "surse de venituri", "jaf pe autostradă" și "bancomat pentru polițiști", mulți le-au apreciat. 

 

Camerele de detectare a telefoanelor mobile au scos din buzunarele șoferilor australieni sume imense de bani

 

'Oamenii nu ar trebui să aibă telefoanele mobile în mâini sau în brațe atunci când conduc. Îi poate costa viața altora', a scris o persoană pe un grup de Facebook pentru suburbia St Ives din Sydney.

Acest lucru a fost întărit de un alt om care a spus: "Chiar dacă telefonul este în poală, este o infracțiune. Nu aș fi crezut asta până când nu i s-a întâmplat unei prietene care avea telefonul pe fustă și a fost condamnată”.

Unele persoane au încercat să facă haz de necaz, iar unul dintre șoferii amendați a postat o fotografie cu dispozitivul, spunând: "Asigurați-vă că faceți o fotografie cu telefonul mobil atunci când treceți pe lângă el".

Un altul a glumit că este un "detector de vaccinuri. Fără rapel, rază laser în frunte”, au adăugat ei.

 

 

Cei mai mulți șoferi s-au plâns că aparatele de fotografiat nu sunt suficient de precise

 

O șoferiță frustrată a susținut că a fost amendată pe nedrept cu 1.033 de dolari pentru că și-a folosit telefonul în timp ce conducea, deoarece camera a confundat o umbră de pe poala ei cu telefonul mobil. 

Tracey, o femeie din New South Wales, în vârstă de 33 de ani, conducea din Noosa spre Brisbane în ianuarie, când a fost surprinsă de cameră.

Ea a găsit procesul-verbal de constatare a infracțiunii, în care a primit și patru puncte, după ce s-a întors dintr-o călătorie în străinătate și a spus că s-a gândit că trebuie să fi fost o greșeală.

'Când am deschis-o și am văzut suma, înainte de a vedea măcar pentru ce era, aproape că am făcut un mic atac de cord', a spus ea.

'Dovada pe care au furnizat-o a fost o fotografie în care eram la volan cu două mâini pe volan și trei umbre pe corp, ceea ce i-a făcut să concluzioneze că cel puțin una dintre ele era un telefon'.

Tracey a spus că dimensiunea umbrei nu se potrivea cu forma telefonului ei și că fotografia furnizată de camerele de supraveghere a traficului arăta că ambele mâini ale ei erau pe volan. 

 

Camerele au scopul de a reduce la zero numărul deceselor și al răniților pe șosele până în 2056

 

Transport NSW a declarat că camerele de detectare a telefoanelor mobile vor salva vieți și reprezintă 'o inițiativă cheie pentru atingerea obiectivelor actuale ale guvernului de a reduce la zero numărul deceselor și al răniților pe șosele până în 2056', conform Daily Mail.

În timpul unui program pilot desfășurat în perioada ianuarie-iunie 2019, s-a constatat că peste 100.000 de șoferi foloseau ilegal un telefon mobil.

Un sondaj a arătat că 80% dintre cei intervievați au sprijinit utilizarea camerelor de luat vederi pentru a impune respectarea infracțiunilor legate de telefoanele mobile.

'De la punerea sa în aplicare, programul de camere de detectare a telefoanelor mobile a avut succes în reducerea utilizării ilegale a telefoanelor mobile pe drumurile noastre', a declarat Transport for NSW. 

 

Organizația intenționează să extindă utilizarea camerelor pentru a detecta persoanele care nu poartă centura de siguranță

 

În NSW, în fiecare an, peste 30 de șoferi și pasageri sunt uciși și aproximativ 90 sunt grav răniți în accidente în care nu poartă centura de siguranță. 

'Multe dintre aceste decese și răniri ar fi putut fi prevenite dacă s-ar fi purtat centura de siguranță', a declarat Transport for NSW.

În România nu se folosesc încă aceste dispozitive, însă ar putea fi preluate în timp pentru reducerea accidentelor în număr foarte mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel