Un copil din Buzău a amenințat ca se sinucide din cauza unui joc online. A fost găsit la timp prin Interpol

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un copil din judeţul Buzău, care a anunţat că se sinucide după restricţionarea accesului la un joc online, a fost identificat cu ajutorul Interpol, informează Inspectoratul General al Poliţiei. 

"Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator. Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc", se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

"Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol", se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Copil, nenorocit pe viață după ce a căzut într-o groapă săpată pentru reparațiile la conducta de apă caldă

 

Un copil a suferit arsuri la un picior, după ce a căzut, luni seară, într-o groapă săpată în Sectorul 1 pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă. Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz.

La acest moment nu se cunosc toate detaliile cu privire la modul în care copilul s-a accidentat. Se pleacă de la premisa că a fost lăsat nesupravegheat, iar curiozitatea l-a „împins” să se apropie de groapa pentru accesul la o conductă de apă caldă. 

"La data de 18 octombrie 2021, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 5 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că un minor a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă. Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, prezentând la un picior leziuni prin arsură", informează Poliţia Capitalei, conform Agerpres.

Astfel, Secţia 5 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declanşat cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, precum şi pentru stabilirea situaţiei de fapt. Se va avea în vedere, dacă responsabilii de lucrările pentru accesul la apă caldă au și delimitat zona în care lucrează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel