Un cățel și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de Covid în fața spitalului. Nu a acceptat că a murit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Credincios până după moarte. Un cățel și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de Covid în fața spitalului, fără să știe că a murit, într-un oraș din statul mexican Tamaulipas. Medicii l-au numit Covit, după boala care a luat viața stăpânului său.

Bărbatul a fost internat în noiembrie în spitalul din orașul Nuevo Laredo, statul Tamaulipas, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19. Câinele a rămas în fața spitalului o lună, fără să știe că bărbatul a pierdut bătălia cu virusul la cinci zile după internare, scrie La Stampa.

Prezența sa nu a trecut neobservată de personalul medical: medicii și asistentele au decis să-l numească Covito, după Covid, și au avut grijă să-i ofere hrană, apă și alintări.

Șefa departamentului Covid-19 al spitalului s-a îndrăgostit de Covito: „Ne-a oferit multe momente de fericire în această perioadă dificilă și a câștigat inimile tuturor angajaților din spital”.

Din fericire, povestea lui Covito a trecut granițele mexicane și a ajuns la Kendra Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor din Texas. Femeia a mers în Tamaulipas pentru a-l lua pe Covito, a-l vaccina și a-i găsi o nouă familie.

Deocamdată, Covito locuiește împreună cu alte 43 de animale - câini și pisici - și așteaptă ca o familie să-l adopte, potrivit Mediafx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel