Un bancher român din SUA dezvăluie cât de mult vor afecta România protestele din State

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un român care lucrează la o bancă din Atlanta, SUA, crede că impactul protestelor din America asupra economiei românești ar trebui să fie mic, deoarece doar companiile mari din țară sunt legate din punct de vedere economic de cele de peste Ocean.

Tim Marian s-a născut în Zalău, iar din anul 1992 locuieşte în America. Lucrează la o bancă de investiţii din Atlanta şi spune că protestul este înrădăcinat în ADN-ul americanilor.

Românul crede că numai printr-o manifestare paşnică se pot face schimbări sociale şi economice şi că, momentan, România nu are de ce să fie afectată de revoltele din State.

„Într-o perioadă în care avem aproape de 40 de milioane de şomeri, o volatilitate accentuată pe pieţele financiare, anxietate severă din cauza stării de izolare la domiciliu şi tensiuni dramatice în rândul cetăţenilor, vreau să încerc să vă încurajez. Dacă protestele sunt paşnice, acestea vor accelera atât schimbări civile, cât şi economice. În România impactul ar trebui să fie minim. Cea mai mare activitate financiară şi economică între România şi America se întâmplă între corporaţiile mai mari. Deseori corporaţiile mai mari dispun de resursele necesare pentru a rezista şocurilor. Distrugerea întreprinderilor mici, care angajează aproape 50% din populaţie, va împiedica şi mai mult redresarea economiei. Pe lângă asta, va submina încrederea investitorilor din acest sector”, a declarat Tim Marian, manager de investiţii, Morgan Stanley, citat de Mediafax.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel