Un băiețel de 9 ani cu picioarele amputate, printre migranții care așteaptă în frig la granița UE

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Rusia răspândește știri false pentru a submina sprijinul polonezilor pentru refugiați
Rusia răspândește știri false pentru a submina sprijinul polonezilor pentru refugiați

Criza migranților din Belarus continuă. Un băiețel de nouă ani cu picioarele amputate se numără printre miile de migranți blocați la granița Uniunii Europene cu Belarusul, în încercarea de a ajunge la siguranță, în Polonia, relatează Reuters.

Băiatul în vârstă de 9 ani campează împreună cu părinții săi, fratele său de 11 ani și sora sa de doar șapte luni lângă gardul de la graniță, unde forțele de securitate poloneze încearcă să împiedice trecerea migranților.

"Suntem aici de opt zile. Este foarte frig aici... Am venit aici din Irak pentru fiul meu. Vreau să îmi duc familia într-o țară în care drepturile noastre vor fi protejate", a declarat tatăl lui. "Ca familie, ne aflăm într-o situație foarte dificilă. Am venit aici, cu el, așa... Facem apel la toți cei care ne pot ajuta... Vreau ca fiul meu să trăiască într-un loc mai bun", a adăugat acesta.

Unchiul băiatului a declarat pentru Reuters că acesta s-a născut cu o boală osoasă. Medicii din Irak au decis să îi amputeze picioarele, iar un spital din Germania s-a oferit să îl ajute, dar familia nu a putut obține vize pentru a călători.

Băiatul, în vârstă de 9 ani, se află într-o tabără de migranți de lângă punctul de control Bruzgi-Kuznica de la granița dintre Belarus și Polonia, în districtul Grodno, Belarus.

 

Militarii polonezi s-au bătut cu imigranţii la frontiera cu Belarus. ,,Încearcă să distrugă gardul și să pătrundă în țară"

 

Amintim că ieri, forţele de securitate poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor de  frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze.

Forţele de securitate poloneze au făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi grenade asurzitoare împotriva migranţilor masaţi în apropierea satului Kuznica, la frontiera cu Belarus, după ce aceştia au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine poloneze, a comunicat marţi Ministerul Apărării de la Varşovia, informează AFP şi EFE, preluată de Agerpres. ,,Kuznica: migranţi îi atacă pe soldaţii şi ofiţerii noştri cu pietre şi încearcă să distrugă gardul pentru a intra în Polonia", a transmis pe Twitter Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării a adăugat că forţele poloneze au utilizat gaze lacrimogene pentru a pune capăt agresiunii migranţilor de la frontieră.

Imagini făcute publice de un purtător de cuvânt al guvernului şi de Ministerul Apărării arată o escaladare a situaţiei la graniţă, unde mii de migranţi s-au strâns în partea belarusă în ultima săptămână, a relatat Reuters.


,,Atenţiune, atenţiune, dacă nu urmaţi ordinele, va fi folosită forţa împotriva voastră"


Înainte de acțiunile forțelor poloneze, aceștia ar fi avertizat mulțimea. ,,Atenţiune, atenţiune, dacă nu urmaţi ordinele, va fi folosită forţa împotriva voastră", li s-a comunicat prin difuzor migranţilor care aruncau obiecte spre forțele de ordine, arată imaginile difuzate de televiziunea publică TVP.

De cealaltă parte, într-un tweet, Ministerul Apărării a susținut că autorităţile belaruse le-au dat migranţilor grenade asurzitoare cu care să arunce asupra soldaţilor polonezi. De asemenea, potrivit autorităţilor poloneze, mai mult de 20.000 de poliţişti, grăniceri şi militari asigură securitatea frontierei cu Belarus, în zona unde s-au strâns migranţii, în apropiere de Kuznica, scrie Agerpres.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel