Un avion a intrat ilegal în România, apoi a fost coborât forțat de aviația ucraineană

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
 Un avion a intrat ilegal în România, apoi a fost coborât forțat de aviația ucraineană
Un avion a intrat ilegal în România, apoi a fost coborât forțat de aviația ucraineană

Un avion de mici dimensiuni, folosit, cel mai probabil, în contrabanda cu ţigări, a intrat ilegal în România şi a stat timp de 45 de minute în zona Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În cele din urmă, aparatul a fost interceptat şi silit să aterizeze pe teritoriul Ucrainei. În operaţiune, poliţiştii de frontieră vecini au folosit un MIG 29, pentru a forţa avionul clandestin să ajungă la sol.

Patru indivizi care se aflau în aeronavă au fost reţinuţi, dar nu aveau niciun fel de mărfuri suspecte. O anchetă făcută de români şi ucraineni trebuie să lămurească incidentul.

 

Avionul a decolat fără să fi fost găsit de poliţiştii români

 

Avionul de mici dimensiuni a fost observat deasupra localităţii Vicovul de Sus, din judeţul Suceava. Polițiștii de frontieră români au suspectat că este un transport ilegal cu ţigări şi au trimis o maşină spre zona de aterizare.

„Poliţiştii de frontieră, am făcut tot ce ne stă în putinţă pentru a depista acest transport, dar vă daţi seama că noi, fiind la sol, şi fiind un aparat de zbor, ne-a fost imposibil să urmărim acest avion”, a precizat comisar-şef Ilie Poroch, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Suceava, potrivit Știrile PRO TV

După 45 de minute, avionul a decolat fără să fi fost găsit de poliţiştii români, care au anunţat autorităţile din Ucraina, țara spre care se îndrepta aeronava.

„În colaborare cu aerodromul militar, o navă militară s-a ridicat pentru a forţa aterizarea (...) După aterizare, indivizii (n.r.) au încercat să fugă cu maşina”, a transmis Poliţia de Frontieră din Ucraina printr-un comunicat.

 

Cercetaţi pentru încălcarea regulilor internaţionale de zbor

 

În final, patru bărbaţi au fost reţinuţi, însă nu aveau niciun fel de mărfuri suspecte asupra lor. Sunt cercetaţi pentru încălcarea regulilor internaţionale de zbor.

„Nu vă pot da mai multe informaţii din cauza unei investigaţii penale în curs, care este în plină desfăşurare”, susține Andrei Demchinko, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a Ucrainei. 

Autorităţile române trebuie să afle ce au făcut, pe teritoriul ţării noastre, timp de 45 de minute, presupuşii contrabandişti, sau dacă au fost ajutaţi de alţi indivizi să scape de marfă.

„Nu am descoperit ţigări sau alte produse de origine ucrainiană”, susține comisar-şef Ilie Poroch, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

De asemenea, poliţiştii vor să afle şi cine deţine aparatul de zbor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel