Un apreciat hair-stylist, singurul român participant la IronMan Italia - unul dintre cele mai puternice triatloane din lume: „E ca un drog pozitiv“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sardinia, Italia, a fost gazda nui dintre cele mai importante concursuri din circuitul mondial IRON MAN. Printre cei peste 1.200 de participanți din toată lumea s-a aflat și un singur român, Costel Cîrje, un hair-stilist ploieștean pasionat de triatlon.

IRONMAN 70.3 SARDEGNA, derulat la Sardinia, este un concurs de prim rang în lumea triatlonului,care a reunit peste 1.200 de concurenți din peste 50 de țări de pe toate continentele.

Originar din Pitești, Costel Cîrje a fost singurul român care a concurat la această competiție de nivel înalt și totodată foarte dură. Practicant și foarte pasionat de triatlon de mai mulți ani, Costel Cîrje este membru al Pitești Triathlon Team și unul dintre organizatorii semimaratonului de la Pitești, o competiție ce reunește anual sute de alergători din toată țara, potrivit Adevărul.ro.

Costel Cîrje are multe concursuri de triatlon în palmares, iar la competiția din Italia a concurat în proba de Half Iron Man, înotând 1,9 kilometri, mergând 90 de kilometri cu bicicleta și alergând 21,1 kilometri.

Un apreciat hair-stylist, singurul român participant la IronMan Italia 

 

„Am avut mari emoții în Italia, nu mă gândeam că voi fi singurul român participant la această competiție de top. Sunt tot timpul în priză, mă antrenez constant. În triatlon trebuie să fii tot timpul pregătit, pentru că îți propui niște ținte legat de competițiile la care vei participa pe parcursul fiecărui an”, a declarat Costel Cîrje pentru ”Adevărul”.

La concursul din Italia, prima probă a fost cea de înot, una dificilă, în condițiile în care marea era agitată. După ce a înotat 1,9 kilometri, Costel a trecut la a doua probă, una extrem de dificilă: 90 de kilometri de mers cu bicicleta și o diferență de nivel de 1.100 de metri.

Românul a terminat cursa din Italia în șapte ore, ocupând în clasament locul 632 din peste 1.200 de sportivi profesioniști și amatori. Trebuie spus că zeci de sportivi au abandonat competiția pe parcursul traseului din cauza epuizării.

Costel Cîrje: nu mă gândeam că voi fi singurul român participant la această competiție de top

 

„Tranzițiile dintre probe au fost OK, temperatura a fost una ridicată, de 30-32 grade Celsius. Pantele de pe traseul pe care l-am parcurs cu bicicleta m-au epuizat, însă cu gândul la familie și prieteni nu m-am dat bătut și am tras tare. Alergarea pe distanța de 21 kilometri am făcut-o în ritmul pe care mi l-am propus, deși era foarte cald, iar salvările veneau și mai luau constant din sportivii epuizați. Senzația de la finalul competiției a fost una unică. A fost un concurs extraordinar. Am fost fericit că am terminat sănătos acest concurs dur. Îmi doresc să ajung să termin asemenea concursuri și la categoria peste 70 de ani”, mai precizează Costel Cîrje.

În viața de zi cu zi, Costel Cîrje este un apreciat hair-stylist, meserie pe care o face cu pasiune încă din 1988. Acesta deține împreună cu soția sa un salon de profil în centrul Piteștiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel