Un aperitiv din ficat și ouă, o idee elegantă pentru masa de Crăciun. Rețeta este foarte ușoară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un aperitiv din ficat și ouă, o idee elegantă pentru masa de Crăciun
Un aperitiv din ficat și ouă, o idee elegantă pentru masa de Crăciun

O gustare rece incredibil de gustoasă va decora masa festivă de Crăciun sau Anul Nou. Este ușor de preparat și este se face din produsele disponibile.

Combinația reușită de ficat și ouă este gustoasă și sățioasă. Are o textură moale și delicată. Pregătește acest fel de mâncare elegant și elegant pentru familia și invitații tăi!

Ingrediente:

ficat de pui - 600 grame,

ouă   - 11 bucăți,

pâine - 3 felii,

ardei dulce -1 bucată,

ceapă - 2 bucăți,

pătrunjel - 1 legătură,

sare și piper după gust,

boia măcinată - 1 lingură,

roșii uscate - 100 grame,

busuioc - 50 de grame,

ulei - 20 ml.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Se spală ficatul de pui, se acoperă cu apă, sare și se fierbe până este gata. Apoi se răcește și se taie în bucăți mici.

Se fierb tari 5 ouă, se curăță de coajă și se taie cubulețe grosiere. Ardeiul se taie în pătrate, pătrunjelul se toacă. Pâine se toacă în cuburi. Ceapa se curăță, se toacă și se prăjește în ulei până la o culoare aurie.

Celelalte șase ouă se pun într-un castron, se adaugă sare, piper și bat până se omogenizează.

Mere umplute cu carne de porc, un preparat de lux pentru masa de Crăciun

Într-un castron mare se pun ingredientele tocate, ceapa prăjită, sarea, piperul, boiaua de  ardei, roșiile uscate și busuiocul și se amestecă bine. Se toarnă ouăle bătute și se amestecă din nou.

Tapetează o tavă dreptunghiulară de copt cu pergament, unge-o cu ulei, apoi pune compoziția de ficat. Acoperă tava cu o folie de staniol și pune-o în cuptorul încălzit. Coace aperitivul la 180°C, pentru 35-40 de minute. Apoi scoate folia și coace încă 5-7 minute.

Rețeta autentică pentru cea mai gustoasă umplutură de sarmale. Invitații îți vor cere și a doua porție la masa de Crăciun

Compoziția coaptă se scoate din forma, se lasă să se răcească, apoi se taie felii și se servește pe masă. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel