Un anunț de angajare pentru români stârnește indignare în UK

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Britanicii s-au revoltat împotriva patronilor unui important lanț hotelier din Marea Britanie pe care îi acuză de discriminare.

 

Britanicii s-au revoltat împotriva patronilor unui important lanț hotelier din Marea Britanie pe care îi acuză că favorizează români la angajare.

 

Totul a pornit după ce un reprezentanții Premier Inn au publicat un anunț pentru angajarea de personal specializat pentru curățarea camerelor de hotel în cadrul unității din orășelul Hemel Hempstead

 

Potrivit cerințelor, orice persoană care își dorea acest loc de muncă trebuia să aibă cel puțin un an experiență în domeniu, să fie o persoană flexibilă, să dea dovadă de excelente capacități de comunicare și, obligatoriu, să fie vorbitor de limba română.

 

Potrivit jurnaliștilor de la Hemeltoday, anunțul publicat timp de mai multe zile, a fost retras de companie, imediat după ce mai mulți britanici s-au declarat revoltați de condițiile impuse și anume: cunoașterea obligatorie a limbii române.

 

Billy Pearson, cel care a găsit inițial anunțul pe site-ul indeed.com le-a declarant jurnaliștilor că pur și simlu nu i-a venit să creadă de condiția exclusivistă impusă de angajator, anume ca persoana care optează pentru locul de muncă, să vorbească limba română.

 

“Știm cu toții ce înseamnă acest lucru și anume că locul de muncă era adresat exclusiv românilor. Ceea ce nu pot să înțeleg este cum o astfel de companie a putut fi lăsată să facă așa ceva”, a declarat revoltat Billy Pearson. Mai mult, acesta a declarat că a lucrat și în alte restaurante și cafenele unde a avut colegi muncitori români sau polonezi: “Nimeni nu are nimic împotriva lor. Sunt străini care au venit aici și cunosc limba engleză. Însă eu nu am întâlnit până acum un englez care să vorbească limba română. Ar trebui să fii român ca să aplici pentru acest job. Ceea ce mi se pare stupid”

 

La rândul lor, compania Premier Inn a trimis un comunicat de presă prin care regretă situația creată  și a anunțat că incidentul a avut loc din cauza unei erori tehnice. "Ne cerem scuze pentru această  confuzie. Orice persoană care dorește să aplice pentru acest loc de muncă trebuie să știe că beneficiază de șanse egale", a anunțat un purtător de cuvânt al Premier Inn.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel