Un ansamblu rutier și o autoutilitară, verificate la frontieră. Zeci de străini, depistaţi ascunşi în cutii de marfă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un ansamblu rutier și o autoutilitară, verificate la frontieră. Zeci de străini, depistaţi ascunşi în cutii de marfa
Un ansamblu rutier și o autoutilitară, verificate la frontieră. Zeci de străini, depistaţi ascunşi în cutii de marfa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci și doi de cetăţeni din Siria, Turcia, India, Irak și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR încărcat cu mase plastice şi o autoutilitară.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două autovehicule, un ansamblu rutier și o autoutilitară, conduse de doi cetățeni bulgari. Şoferii transportau diverse bunuri, constând în cutii cu ceai și produse mase plastice, pentru societăți comerciale din Olanda și Belgia.

În urma verificărilor amănunţite efectuate în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, douăzeci și doi de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Turcia, India, Irak și Afganistan, toţi bărbaţi, care intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen fără a îndeplini condiţiile legale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, în seara de 01.03.2022, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare in ţară, un cetățean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto, încărcate din Turcia pentru România.

 

Sirian, în stare de hipotermie, depistat la frontieră. Bărbatul era ascuns într-un camion

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, ascuns în semiremorca unui autocamion, un cetățean sirian. Bărbatul se afla în stare de hipotermie, fapt pentru care polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat prin Serviciul Național de Urgență 112, un echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat o echipă de medici din cadrul SMURD, care a acordat îngrijiri medicale de specialitate bărbatului, starea acestuia fiind stabilizată.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul prelata semiremorcii este tăiată, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

 

Sirianul intenționa să ajungă în Germania

 

Astfel, în semiremorcă, printre marfa transportată, a fost depistat ascuns un bărbat, cetățean străin. Persoana în cauză a acuzat simptome de hipotermie, fapt pentru care, colegii noștri i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112,  sprijin medical. Astfel, la fața locului a sosit un echipaj SMURD,  care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Județean Giurgiu, pentru acordarea unui ajutor de specialitate, starea acestuia fiind stabilizată, fiind în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 34 de ani este din Siria și s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără a avea acordul șoferului. Cetățeanul sirian intenționa să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel