Un abator din Germania continuă să funcționeze deși 90 de angajați au COVID-19

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Deoarece cazurile de coronavirus au apărut din ce în ce mai mult la o companie alimentară din Birkenfeld, biroul Regional de Sanatate al Enzkreis din Baden-Württemberg a pus afacerea în carantină. 

90 de lucrători din cei 250 de angajați ai abatorului au testat pozitiv la infecția cu noul coronaviurs. Abatorul este pus în carantină din cauza infecțiilor COVID-19.

Dintre cei aproximativ 250 de angajați, peste 90 au fost infectați cu virusul, dar cei mai mulți dintre ei nu au prezentat niciun simptom, a spus agenția.

Datorită importanței sale pentru producția de produse alimentare, companiei i s-a permis să continue să lucreze în anumite condiții. Nu a existat niciodată niciun pericol pentru consumatori, informează Fokus.de.

Compania este o măcelarie și, potrivit informațiilor proprii, furnizează comercianților cu amănuntul și consumatorilor în vrac, inclusiv discounteri precum Aldi, Lidl și Netto.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, vineri, că societatea are 450 de angajați și furnizori de servicii. El a subliniat că oamenii au lucrat întotdeauna sub măsuri de igienă foarte stricte. Compania avea situația sub control și era foarte cooperantă, a spus joi seara biroul Regional de Sanatate.

Cu toate acestea, administratorul biroului de Sanatate Bastian Rosenau a subliniat că nu a avut de ales decât să pună în carantină compania. Toți angajații care nu sunt infectați vor continua să lucreze, dar de altfel nu li se permite să părăsească deocamdată propriii patru ziduri și sunt, de asemenea, sub carantină.

Biroul raional a pregătit testarea în serie a tuturor angajaților. În prezent, agenția presupune că virusul a fost înregistrat prin contacte private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel