Ultimii 7 ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteorologice

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de eberhard grossgasteiger, de la Pexels
Fotografie creată de eberhard grossgasteiger, de la Pexels

Conform serviciului Copernicus privind schimbările climatice, ultimii 7 ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteorologice.

Ultimii şapte ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteorologice, conform serviciului Copernicus privind schimbările climatice, transmite luni DPA, scrie Agerpres. 

Anul 2021, la fel ca şi anii 2015 şi 2018, s-a numărat printre anii cei mai puţin călduroşi din aceşti ultimi şapte ani, conform datelor prezentate luni de serviciul Copernicus.

Europa a înregistrat însă cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor meteorologice - depăşind valorile înregistrate în verile anilor 2010 şi 2018 - şi atingând un record de temperatură de 48,8 grade Celsius, măsurat în Sicilia (cu 0,8 grade mai ridicat decât recordul precedent).

Evenimente meteorologice extreme



În plus, 2021 a fost marcat de evenimente meteorologice extreme - cum ar fi inundaţiile care au lovit puternic Belgia, Ţările de Jos şi Germania. Pe coasta de vest a SUA şi în Canada, incendiile de vegetaţie au devastat arii extinse şi au afectat puternic calitatea aerului.

"Anul 2021 a fost încă un an cu temperaturi extreme, cu cea mai fierbinte vară înregistrată în Europa, valuri de căldură în zona mediteraneană, ca să nu mai amintim de temperaturile ridicate fără precedent înregistrate în America de Nord", a comentat directorul Copernicus, Carlo Buontempo.

Temperatura medie anuală din 2021 a fost cu 1,1 până la 1,2 grade mai mare decât în perioada preindustrială, conform datelor Copernicus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel