ULTIMĂ ORĂ. Viorica Dăncilă, declaraţii după CEx

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a făcut primele declaraţii după ce au apărut informaţii pe surse că PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

"În cadrul CEx de astăzi s-au luat hotărâri referitor la Rovana Plumb şi Natalia Intotero şi o decitzie referitoare la dl Tudorel Toader. În urma nemulţumirilor manifestate de colegi referitoare la Tudorel Toader, s-a votat şi s-a acceptat demiterea domnului Tudorel Toader. Eu sper să fie dublată şi de demsie. În mod normal, dânsul ar trebui să îşi dea demisia", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit şi despre cine le va lua locul celor trei miniştri.

"Legat de nominalizări, la Ministerul Fondurilor Europene va fi propusă colega noastră, Oana Florea. Pentru ministerul Românilor de Pretutindeni, Liviu Brăiloiu. A stat mult timp în Spania, cunoaşte deja problemele celor din diasporă şi sunt sigură că va găsi răspuns la problemele românilor din diaspora.

Pentru Ministerul Justiţiei nu am avut iniţial o propunere pentru că nu ştiam care va fi decizia. Am hotărât împreună cu membrii CEx ca propunerea pentru Ministerul Justiţiei să fie Eugen Nicolicea. În opinia mea, cred că s-a vorbit foarte mult despre justiţie şi cred că Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai precizat că va discuta chiar astăzi cu Tudorel Toader privind demisia din cabinet şi va trimite propunerile pentru portofoliile vacante către preşedintele Klaus Iohannis.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit la Palatul Parlamentului, pe agenda discuţiilor urmând să se afle calendarul mitingurilor electorale din ţară şi situaţia unor miniştri, între care Rovana Plumb şi Natalia Intotero, care se află pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai, dar şi situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, la adresa căruia mai mulţi lideri PSD au avut nemulţumiri.

Ştire în curs de actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel