Klaus Iohannis critică Guvernul: Creșterea riscului de politizare la nivelul anilor ’90

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis critică din nou Guvernul PSD. Într-un comunicat la Administrației Prezidențiale, președintele acuză PSD că vrea să întoarcă cercetarea din România la nivelul anilor ’90.

Guvernul intenționează să adopte Ordonanța privind activitatea de cercetare-dezvoltare și inovare, publicată pe site-ul Ministerului Cercetării și Inovării.

„Așa cum a fost deja subliniat de reprezentanți ai cercetătorilor și ai mediului universitar, proiectul conține prevederi care pun în pericol calitatea și independența cercetării din România și riscă să blocheze procesele de europenizare și internaționalizare ale acesteia, cu impact negativ asupra performanței în inovare și asupra competitivității economice și bunăstării sociale”, se arată într-un comunicat la Administrației Prezidențiale. 
„Principalele efecte directe ale propunerii de ordonanță sunt: deprofesionalizarea managementului în cercetare, reducerea transparenței sau chiar dispariția alocării fondurilor pe baze competitive, așa cum o cere buna practică europeană și internațională, și creșterea riscului de politizare a finanțării cercetării în general, anulând practic un întreg proces de aliniere la buna practică internațională început în anii ’90”
 

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale ordonanța menține ministerul, cu o conducere politică și fără o capacitate managerială dovedită, ca principal coordonator al programelor din Planul național.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel