Ultimă oră. Guvernul se reuneşte, luni, în şedinţă pentru a aproba prelungirea stării de alertă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Guvernul se va reuni luni, 14 septembrie, în şedinţă pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile.

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că luni va avea loc reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca într-o şedinţă de Guvern să fie aprobată prelungirea stării de alertă.

Hotărârea de prelungire a stării de alertă nu a putut fi introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ. "Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o sa putem să adoptăm astăzi (joi - n.r.). Asta înseamnă ca va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alerta", s-a adresat Orban miniştrilor, în debutul şedinţei de Guvern de joi.

Secretarul de stat în MAI Gheorghe Sorescu a arătat că proiectul privind prelungirea stării de alerta a fost elaborat şi depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ.  "Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (...) De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitara necesare în ziua votului pe 27 septembrie", a mai spus Gheorghe Sorescu. 

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alerta cu 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 16 august. După ieşirea din starea de urgenţă, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă la data de 15 mai. Aceasta este a patra oară când se prelungeşte această măsură în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel