Ce s-a întâmplat cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Theresa May

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Camera Comunelor a respins la limită, în această seară, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May. Așadar, Theresa May are în continuarea suport pentru a iniția Brexit-ul în urma unui acord cu Uniunea Europeană. 

Împotriva moțiunii au votat 325 de parlamentari, iar 306 au susținut documentul și, implicit, dărâmarea Cabinetului May.

În deschiderea dezbaterii din Parlament, liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn a declarat că Theresa May a pierdut „încrederea şi susţinerea" Parlamentului, la o zi după respingerea masivă a acordului Brexitului de către parlamentarii britanici și a îndemnat-o „să facă ceea ce este just şi să demisioneze", cu mai puţin de trei luni înaintea ieşirii din UE, prevăzute la 29 martie.

Această moţiune a fost depusă în urma respingerii cu o majoritate zdrobitoare a acordului Brexitului negociat de May cu Bruxellesul, care nu-i mulţumeşte nici pe eurosceptici şi nici pe eurofili. Textul a fost respins marţi seara cu 432 de voturi la 202 - fără precedent în istoria parlamentară a regatului. Şi mai rău, 118 deputaţi din cadrul majorităţii conservatoare au votat împotriva documentului.

Presa britanică vedea miercuri în acest lucru "O umilire totală", potrivit Daily Telegraph, în timp ce tabloidul The Daily Mail consideră că Theresa May „luptă pentru supravieţuirea sa".

În Statele Unite, The Washington Post (WP) apreciază că Regatul Unit se "îndreaptă către un dezastru".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel