ULTIMĂ ORĂ. Augustin Lazăr, ATAC la adresa lui Toader: "Este a patra oară"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul General Augustin Lazăr a lansat un nou atac dur, marți dimineață, la adresa lui Tudorel Toader, precizând că este a patra ordonanța de urgență nepotrivită care ar modifica Legile Justiției.

Augustin Lazăr a anunțat că noul proiect de ordonanţă pregătit de Executiv ar merita aviz negativ. Este vorba despre o ordonanţă care ar urma să modifice OUG 7, contestată puternic de magistrați.

"Aviz negativ, evident. Ar fi a patra ordonanță de urgență care ar amplifica și mai mult incertitudinea reglementării legilor justiției. Aceasta după ce anul trecut lucrurile au fost clarificate printr-un proces laborios la Parlament, iar legile justiției au dobândit un anume contur. Acum vine Executivul care, prin a patra ordonanţă de urgenţă, vrea să ajusteze legile justiţiei.

De ce deranjează pe magistraţi această chestiune? Este foarte clar. Îngrijorarea este determinată de incertitudinea cadrului legal în care lucrăm. Magistraţii sunt oameni care reflectează asupra legii, ei vor să ştie care le este statutul legal, cum ar trebui să acţioneze conform legii şi iată că ne aflăm acum la a patra OUG care este expresia lipsei cooperării loiale cu autoritatea judecătorească. Din păcate, asta e situaţia", a declarat Augustin Lază, la intrarea în sediul CSM.

Astăzi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se modifică unele prevederi ale OUG 7/2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel