Uleiul de floarea soarelui, un produs vândut doar adulților. Lidl cere prezentarea actului de identitate

Elena Didila |
Data actualizării: | Data publicării:
Ulei de floarea soarelui numai de la 18 ani
Ulei de floarea soarelui numai de la 18 ani

Uleiul de floarea soarelui a devenit o marfă prețioasă și foarte rară în  supermarketurile germane de la începerea războiului din Ucraina. O sucursală Lidl din Schleswig-Holstein a introdus vânzarea doar către adulți.

În Germania Aldi, Rewe și Lidl fac apel la clienții lor să nu facă provizii

Supermarketurile caută strategii pentru a controla comportamentul de cumpărare al oamenilor. Aldi, de exemplu, a făcut apel la clienții săi cu note pe raftul pentru ulei de gătit să cumpere ulei doar dacă au nevoie, nu doar pentru că toată lumea o face.

Dinamica dintre lipsurile reale și cămările private pline cu hârtie igienică, făină și ulei nu poate fi aparent adusă sub control nici de lanțurile de supermarketuri, nici de autorități, potrivit Ziarulromânesc.de.

Ulei de floarea soarelui numai de la 18 ani

În acest cadru se înscrie o încercare a lanțului de supermarketuri Lidl din Norderstedt din Schleswig-Holstein de a distribui cât mai uniform clienților săi uleiul de floarea-soarelui disponibil. Pentru ca fiecare familie să cumpere cu adevărat doar două sticle de ulei, Lidl a introdus o limită de vârstă: uleiul de floarea soarelui era vândut doar adulților.

Asta pentru a evita ca a părinții să-și trimită copiii pentru a obține mai mult ulei

Măsura a stârnit indignare pe rețelele de socializare, iar lanțul de supermarketuri a anulat atunci măsura. Întrebat de Morgenpost , grupul a făcut cunoscut: neînțelegerea a fost rezolvată imediat. „Solicităm clienților noștri înțelegerea lor și dorim să ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

 

 

Citește și...

Cât costă, de fapt, uleiul în Germania? Românii din străinătate susțin că doar uleiul ieftin e raționalizat, cel scump "e la liber"

Vestea că în Germania litrul de ulei a ajuns la 6 euro a stârnit îngrijorare și în România. Un român din Germania susține că se găsește ulei și la 2 euro pe litru, doar că acesta este în cantități limitate, uleiul scump fiind însă la vânzare "la liber" în toate supermarketurile.

O fotografie devenită virală, arăta că în Germania, litrul de ulei a ajuns la 6 euro litrul, pe fondul crizei generate de conflictul din Ucraina. Am întrebat mai mulți români din Germania despre prețul pe care îl plătesc în acest moment pentru ulei. 

Din câte se pare, litrul de ulei a ajuns să coste, în medie, aproximativ 5 euro. Unele magazine românești comercializează ulei provenit din țara noastră, cu un euro mai ieftin. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel