Uite votul, nu e votul. Ce s-a întâmplat în Parlament la votul moțiunii împotriva lui Toader

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentarii PSD au boicotat ședința în care urma să se voteze moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader.

Ședința din Parlament în care urma să aibă loc votul moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader a fost suspendată, în lipsă de cvorum. Parlamentarii PSD au decis să lipsească în masă de la acest vot important, lăsând în sală doar aleșii din Opoziție. 

Așadar, votul moțiunii se amână.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a solicitat verificarea, constatându-se că nu este cvorum, în sală fiind prezenţi 110 deputaţi.

"Sunt 110 prezenţi, nu suntem în cvorum. În aceste condiţii sunt obligat să suspend şedinţa", a spus Iordache.

Înainte de ședința din Parlament, social-democrații s-au întâlnit pentru a discuta soarta lui Toader.

Primul care ar fi luat cuvântul în şedinţa social democraţilor a fost deputatul Cătălin Rădulescu. Acesta ar fi spus că Tudorel Toader ”ne sfidează pe toți. Este inadmisibil ceea ce face”. În declaraţiile făcute ulterior în presă, Rădulescu a dezvăluit că zilele următoare va avea loc o întâlnire la nivelul conducerii coaliţiei PSD-ALDE pentru a lua o decizie.

"A dat ordonanţe pe care nu le-a discutat, nici măcar nu le-a dezbătut cu magistraţii, ne-a pus într-o situaţie care nu a fost confortabilă pentru noi şi pe care a trebuit să le rezolve doamna premier ulterior. Astea sunt chestiile care i le reproşăm domnului ministru. Nu a dat ordonanţa pe coduri. Stăm cu codurile care sunt constituţionale, articole constituţionale pe care dânsul nu le-a făcut. Ordonanţa pe care se permite revizuirea celor care se consideră nevinovaţi nu a făcut-o. Deci îşi face o agendă proprie. (...) Va fi o discuţie în coaliţie, după care vom hotărî. (...) Dar astăzi nu participăm la vot, asta e tot ce pot să vă spun", a declarat deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

În curs de actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel