UE, AVERTISMENT pentru România. Îngrijorare pentru legile justiției: "Voi merge în România"

Liviu Ludovic / 27 oct 2018, 14:52 Salveaza PDF Comentarii
Vera Jourova
Vera Jourova

Comisarul european însărcinat cu Justiţia, Vera Jourova, a spus că România ar putea întâmpina dificultăţi în exercitatea preşedinţiei semestriale a Uniunii Europene (UE) anul viitor, în contextul în care se confruntă cu dificultăţi pe plan intern în domeniul luptei împotriva corupţiei.

”Se produc schimbări rapide în sistemul de justiţie din România. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupţiei sunt de o importanţă capitală pentru noi. Voi merge în România şi îmi voi exprima îngrijorările în discuţiile pe care le voi avea cu reprezentanţii guvernului român. (...) Nu vă ascund că, din punctul meu de vedere, situaţia din justiţie este un factor care complică lucrurile şi în legătură cu care sunt îngrijorată", a spus Vera Jourova.
 
Liderii din România "trebuie să depăşească actuala criză din sistemul judiciar şi trebuie să garanteze independenţa justiţiei", a declarat Vera Jourova. De-a lungul timpului, comisarul european pe justiţie, Vera Jourova, a avut una din cele mai dure poziții împotriva modificărilor din justiție din România.
Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy