UE a aflat abia acum că mulți dintre români nu merg în vacanțe în străinătate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un raport al Eurostat indică faptul că românii nu merg în vacanțe pentru că ... nu au bani. Pe lângă români, în aceeași situație se mai află și alții din țări mai dezvoltate economic.  

Problemele financiare au reprezentat în 2016 cel mai frecvent motiv pentru neefectuarea unei călătorii în scop turistic în majoritatea statelor Uniunii Europene, cel mai ridicat procent fiind în Grecia, Portugalia, Croaţia, Cipru, Belgia şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul european de Statistică (Eurostat). 

În 2016, aproape jumătate din europenii (48%) care nu au făcut călătorii au indicat că aspectul financiar a fost principalul motiv pentru neefectuarea acestora, în timp ce 20% au menţionat motive medicale, şi alţi 20% au specificat că nu au vrut să călătorească. 

Cel mai ridicat procent de cetăţeni care nu au efectuat în 2016 călătorii în scop turistic din cauza problemelor financiare s-a înregistrat în Grecia (74,6%), Portugalia (66,4%), Croaţia (61,6%), Cipru (56,7%), Belgia şi România (ambele cu 55,3%). 

Aproximativ 62% din populaţia Uniunii Europene în vârstă de 15 ani sau mai mult a făcut cel puţin o călătorie în scop turistic din motive personale. Jumătate (50%) au efectuat cel puţin o călătorie în ţara lor şi au înnoptat în unităţile de cazare, iar aproape o treime (32%) au făcut cel puţin o excursie peste hotare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel