Ucraina: Oraşul Krivoi Rog, ameninţat de inundaţii după un bombardament rusesc

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Oraşul Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, este ameninţat de inundaţii după ce o lovitură rusă a deteriorat infrastructura hidraulică şi a provocat creşterea nivelului apei unui râu, a afirmat miercuri preşedinţia ucraineană, scrie AFP.

"În punctul de impact observăm un debit de apă de 100 de metri cubi pe secundă, ceea ce reprezintă un volum mare. Nivelul apei din (râul) Inguleţ se schimbă în fiecare oră", a declarat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko.

Potrivit acestuia, centrul şi un alt cartier al acestui oraş cu 600.000 de locuitori sunt "sub riscul inundaţiilor".

"Este o provocare pentru noi toţi, dar situaţia este sub control. Toate serviciile sunt implicate pentru a elimina ameninţarea cât mai repede posibil", a adăugat el pe Telegram.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, originar din Krivoi Rog, anunţase anterior că o lovitură rusă vizând "infrastructura hidraulică" de acolo, fără a provoca victime. O "încercare de a inunda Krivoi Rog", a acuzat el, potrivit Agerpres.

Guvernatorul regiunii, Valentin Reznicenko, a făcut cunoscut că dintr-un avion au fost trase şapte rachete ruse Kh-22 care "au deteriorat grav" aceste infrastructuri. 

Ţările UE, inclusiv Ungaria, au convenit prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

 

Ungaria s-a abţinut miercuri de la blocarea prelungirii sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, după ce a pus sub semnul întrebării necesitatea reînnoirii lor săptămâna trecută, notează DPA.

Procedura oficială de reînnoire a sancţiunilor pentru încă şase luni a fost finalizată la timp, a declarat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei cehe a Consiliului UE.

Prelungirea este oficială odată ce decizia este publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Sancţiunile sunt considerate o măsură temporară şi trebuie reînnoite periodic.

Dacă Ungaria ar fi blocat prelungirea, sancţiunile ar fi expirat săptămâna aceasta.

Sancţiunile au fost impuse din cauza invaziei în curs a Ucrainei de către Rusia. Ele includ măsuri punitive împotriva a peste 1.200 de indivizi pentru sprijinul acordat preşedintelui rus Vladimir Putin şi politicilor sale.

Persoanele afectate au bunurile îngheţate şi interdicţie de a călători în UE.

Potrivit unor diplomaţi europeni, Ungaria îi dorea pe oligarhii ruşi Alişer Usmanov, Piotr Aven şi Viktor Raşnikov scoşi de pe lista persoanelor sancţionate.

Premierul ungar Viktor Orban a blocat în mod repetat sancţiunile sau a insistat asupra unor modificări, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel