Ucraina. Kievul contrazice faptul că orașul Herson a fost capturat de ruși. ''Oraşul nu a căzut, partea noastră continuă apărarea''

Alexandra Curtache |
Data publicării:

O înregistrare video postată miercuri pe social media de un consilier al ministrului de interne ucrainean arată o persoană îmbrăcată în civil care se apropie de un tanc şi apoi ridică şi flutură drapele ucrainene, strigând „Glorie Ucrainei!'', relatează Reuters.

Consilierul Anton Heraşcenko a afirmat că în video apar civili din Herson, aflat în sudul Ucrainei, luând drapele de la invadatorii ruşi în centrul oraşului.

Anterior, Heraşcenko vorbise despre victime multiple în rândul civililor, precizând că populaţia din Herson îşi apără oraşul folosind sticle incendiare.

Moscova a anunţat miercuri că a cucerit oraşul Herson, care ar fi cea mai importantă captură de la începerea invaziei sale în ţara vecină, în urmă cu o săptămână.

Pe de altă parte, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Rusia încă nu a capturat oraşul Herson şi că au loc lupte pe stradă în acest port aflat la vărsarea fluviului Nipru în Marea Neagră.

''Oraşul nu a căzut, partea noastră continuă apărarea'', a spus consilierul respectiv, Oleksii Arestovici.

 

Rusia a transmis în urmă cu câteva ore că a cucerit primul oraș ucrainean

 

Ministrul rus al Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a anunțat, miercuri, instaurarea controlului asupra orașului ucrainean Herson.

Ocuparea orașului Herson a fost confirmată și în presa rusă, potrivit CNN.

Presa rusă l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

Infrastructura civilă, facilitățile de susținere a vieții și transportul urban funcționează normal, a declarat Konashenkov, potrivit agenției de presă de stat TASS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel