Ucraina. Aeroportul din orașul Vinnița a fost bombardat cu opt rachete. Zelesnki: „Și voi vreți să fim uciși încet”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un mesaj dur duminică după ce a fost bombardat aeroportul din orașul Vinnița cu opt rachete. El a cerut „închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă și o linie umanitară.

Aeroportul din orașul Vinnița a fost distrus de opt rachete, a spus Volodimir Zelenski.

"Undeva pe la 13,30, a fost lovit aeroportul. Au căzut opt bombe. Nu se ştie până acum dacă sunt victime", a spus primarul.

 

Președintele Ucrainei, mesaj dur pentru NATO: „Și voi vreți să fim uciși încet”

 

Președintele Ucrainei a cerut o zonă aeriană umanitară și le-a spus liderilor lumii că dacă nu vor închide cerul pentru Rusia există o singură concluzie: „Și voi vreți să fim uciși încet”.

„Tocmai am auzit raportul despre atacul cu rachete de la Vinnița. 8 rachete împotriva orașului nostru, împotriva pașnicului nostru Vinnița, care nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia. În orice caz, o lovitură brutală și cinică de rachetă a distrus complet aeroportul. Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru construit de noi, de părinții și bunicii noștri, de generații de ucraineni.

Repetăm în fiecare zi: Închideți cerul deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești, pentru toate avioanele de luptă rusești, pentru toți acești teroriști. Vă rog să creați o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe aeriene. Și noi suntem oameni și este datoria voastră umanitară să ne protejați, să protejați oamenii, civilii. Și o puteți face.

Dacă nu faceți acest lucru, dacă nu ne dați cel puțin avioane pentru a ne putea proteja, nu poate exista decât o singură concluzie: și voi vreți să fim uciși încet. Aceasta este, de asemenea, responsabilitatea politicienilor lumii, a liderilor occidentali. Astăzi și pentru totdeauna”, a spus Zelenski.

 

Putin ar putea intra în conflict cu țările care impun interdicție aeriană deasupra Ucrainei

 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că ar considera că țările care impun o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar participa la conflict.

Zelenski și alți lideri ucraineni au pledat în repetate rânduri pe lângă NATO și oficialii occidentali să se impună o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că o zonă de interdicție aeriană nu este o opțiune luată în considerare de alianță.

Ucraina se află duminică în a 11-a zi de război, după ce Rusia a invadat statul în 24 februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel