Ucraina a destructurat un grup dirijat din Rusia care se ocupa de acţiuni destabilizatoare: „Pregăteau o serie de atacuri armate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Fotografie creată de Sasha M????, de la Pexels
Fotografie creată de Sasha M????, de la Pexels

Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, destructurarea unui grup care ar fi acţionat la ordinele Rusiei pentru comiterea de atacuri în scopul "destabilizării" ţării, în contextul crizei militare, informează cotidianul Le Figaro.

"Organizatorii grupului pregăteau o serie de atacuri armate contra infrastructurii. Este vorba de un grup coordonat de serviciile speciale ruse", a comunicat Serviciul ucrainean de Securitate (SBU).

Doi suspecţi, inclusiv un cetăţean rus, au fost arestaţi, iar agenţii SBU au confiscat dispozitive explozive, arme şi muniţie.

Operaţiunea serviciilor de securitate ucrainene a avut loc în oraşele Harkiv şi Jitomir.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Administraţia de la Kiev se teme de o invazie sau de o lovitură de stat. Moscova a respins acuzaţiile privind pregătirea vreunui atac sau complot şi cere garanţii că NATO nu va continua extinderea spre est şi că nu vor fi instalate echipamente militare ofensive în apropierea frontierelor Rusiei.

(Mediafax)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel