Țuțuianu: „Prima opțiune a Pro România, o guvernare alături de PSD și ALDE. Dăncilă NU va mai fi la conducerea partidului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prima opțiune a Pro România este o guvernare alături de PSD și ALDE, dacă moțiunea de cenzură va trece, iar Guvernul Dăncilă va fi demis, a declarat la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Pro România. „Ce ați vrea să facem, să spunem toți ca USR-ul că dăm Guvernul jos, dar nu participăm la guvernare?”.

Adrian Țuțuianu susține că, potrivit informațiilor ProRomânia, moțiunea de cenzură a PNL ar urma să fie depusă la sfârșitul acestei luni: „Noi avem informația că moțiunea de cenzură va fi depusă la sfârșitul lunii septembrie, dezbătută în prima parte a lunii octombrie. Am luat măsurile necesare ca toți cei 29 de parlamentari pe care îi are Pro România să fie prezenți la dezbaterea moțiunii și să voteze. Vom vota pentru moțiune, nu suntem foarte interesați de textul moțiunii, ci suntem interesați ca România să aibă un Guvern mai bun. Vom vota moțiunea, urmând ca apoi să vedem cum se va contura o nouă majoritate parlamentară”.

Senatorul susține că Pro România și-ar dori să guverneze alături de PSD și ALDE, iar aceasta va fi prima opțiune. Dacă nu vor putea să contureze o majoritate care să poată merge la președintele Iohannis cu o propunere de prim-ministru, atunci sunt deschise și celelalte opțiuni și vor fi discuții cu cei din PNL, pentru că „cei de la USR au anunțat că, deși votează moțiunea, nu vor să își asume guvernarea", mai spune Țuțuianu.

Întrebat dacă nu e totuși straniu să dea jos Guvernul PSD, pentru ca ulterior să guverneze alături de acest partid, Adrian Țuțuianu a răspuns: „Nu este straniu, este nevoie ca acest Guvern să plece, pentru că și-a dovedit limitele, este nevoie ca țara să fie guvernată și partidele politice serioase își asumă inclusiv riscurile unei participări la guvernare. Ce ați vrea să facem, să spunem toți ca USR-ul că dăm Guvernul jos, dar nu participăm la guvernare?".

Întrebat dacă Pro România ar guverna alături de un PSD condus tot de Viorica Dăncilă, senatorul a răspuns: „Eu nu cred că doamna Dăncilă va mai fi la conducerea PSD-ului, dacă moțiunea de cenzură trece”.

Atenționat că oamenii din PSD sunt aceiași, Adrian Țuțuianu a replicat: „Unii sunt aceiași, important este ca cei care vor prelua conducerea partidului să-și dorească să restructureze Guvernul și să reformeze fundamental administrația publică, atât cât se poate, cu un Guvern cu mandat limitat pe timp de un an”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel