Turnul Eiffel nu va mai fi iluminat din cauza crizei de energie. Emblema Parisului va stinge luminile cu o oră mai devreme

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Turnul Eiffel nu va mai fi iluminat din cauza crizei de energie. Emblema Parisului va stinge luminile cu o oră mai devreme / Foto: Unsplash
Turnul Eiffel nu va mai fi iluminat din cauza crizei de energie. Emblema Parisului va stinge luminile cu o oră mai devreme / Foto: Unsplash

Turnul Eiffel se va întuneca cu mai mult de o oră mai devreme decât de obicei din cauza crizei energetice agravate de invazia Rusiei în Ucraina.

Turnul Eiffel, un magnet care atrage peste 7 milioane de turiști în fiecare an, este iluminat în prezent până la ora 1 dimineața cu ajutorul a 20.000 de becuri intermitente.

 

Turnul Eiffel va stinge lumina cu mai mult de o oră mai devreme

 

Dar se așteaptă ca primăria Parisului să anunțe că monumentul va începe în curând să se întunece în schimb de la ora 23:45, atât pentru a economisi energie, cât și pentru a transmite un mesaj cetățenilor francezi cu privire la importanța reducerii consumului de energie în lunile următoare.

'Este un gest extrem de simbolic - o parte din conștientizarea tot mai mare în jurul sobrietății energetice', a declarat pentru The Guardian Jean-François Martins, șeful administrației turnului.

Oficialii din alte orașe franceze plănuiesc, de asemenea, să reducă iluminarea nocturnă a siturilor importante.

Monumentele din Marsilia, inclusiv Palatul Pharo, se vor întuneca mai devreme de la sfârșitul lunii septembrie pentru a economisi energie.

 

Printre măsurile luate se numără interzicerea publicității luminoase pe timp de noapte

 

Agnes Pannier-Runacher, ministrul francez pentru tranziția energetică, a planificat luna trecută schițe pentru a economisi energie. 

Ea a declarat că printre măsurile luate se numără interzicerea publicității luminoase pe timp de noapte, cu excepția gărilor și aeroporturilor, și interzicerea magazinelor de a ține ușile deschise atunci când aerul condiționat sau încălzirea sunt în funcțiune.

În același timp, guvernul are în vedere combustibilul, pe fondul creșterii prețurilor la benzinării.

'Pe termen mediu, trebuie să-i sprijinim pe francezi în tranziția lor energetică, dar pe termen scurt trebuie să ne adaptăm la realitate', a declarat Pannier-Runacher, potrivit Bloomberg. 

 

Francezii sunt îndemnați să economisească energie cât încă mai e cald afară

 

Președintele Emmanuel Macron a îndemnat companiile și populația franceză să execute programe de contingență pe durata verii pentru a preveni o iarnă dificilă.

Deși Franța este mai puțin dependentă de energia rusească decât unii dintre vecinii săi, a fost afectată de probleme la vegetația sa nucleară, care furnizează mult peste 50% din vitalitatea țării. 

 UE intenționează să reducă consumul de energie în următoarele luni, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel