Turiste îmbrăcate doar în bikini, pe biciclete, pe malul mării din Gallipoli, Italia: „Ar trebui să fie amendate" - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Turiști îmbrăcați doar în bikini pe biciclete (în ciuda interdicției) pe malul mării din Gallipoli: „Ar trebui să fie amendate" - VIDEO / Foto: Facebook
Turiști îmbrăcați doar în bikini pe biciclete (în ciuda interdicției) pe malul mării din Gallipoli: „Ar trebui să fie amendate" - VIDEO / Foto: Facebook

Pe malul mării din pitorescul oraș Gallipoli, o controversă a izbucnit atunci când două turiste îmbrăcate în bikini și plase au ignorat ordonanța municipală privind protecția decorului urban. Imaginile capturate într-un videoclip, publicat de fostul primar al orașului, Flavio Fasano, au stârnit dezbateri aprinse cu privire la respectarea regulilor în locurile publice.

Videoclipul prezentat pe pagina de Facebook a fostului primar a surprins două turiste, îmbrăcate în bikini, pedalând pe biciclete  într-una dintre cele mai populare zone din Gallipoli, în apropierea drumului către lido. Imaginile au atras rapid atenția opiniei publice și au generat discuții aprinse privind respectarea regulilor de decor urban și necesitatea aplicării amenzilor pentru cei care le încalcă.

 

 "Ar trebui să fie amendate"

 

Ordonanța municipală, menită să protejeze frumusețea arhitecturală și culturală a orașului, interzice în mod explicit îmbrăcămintea indecentă sau inadecvată în zonele publice, inclusiv pe malul mării. Astfel, persoanele care nu respectă aceste reguli se confruntă cu amenzi de până la 150 de euro.

Controversa a reieșit din lipsa percepută de controale din partea autorităților pentru aplicarea ordonanței. Flavio Fasano, în prezent consilier municipal minoritar, a adus în discuție responsabilitatea primarului Stefano Minerva în acest caz și a solicitat măsuri mai stricte pentru impunerea respectării regulilor de decor urban.

 "Ar trebui să fie amendate", spune cineva.

Vezi și: Amenzi de până la 500 euro în Italia, pentru turiștii care merg în costum de baie pe stradă

 

Amendă pentru turiștii care merg în costum de baie pe străzile din Italia

 

În timp ce unii susțin că măsurile de aplicare a ordonanței ar trebui să fie mai ferme pentru a proteja identitatea culturală și estetică a orașului, alții consideră că turiștii ar trebui să fie mai conștienți de importanța respectării regulilor locale și să se abțină de la comportamenturi inadecvate în zonele publice.

Situația a adus în atenție nevoia de a promova o mai bună comunicare și conștientizare cu privire la regulile locale și cultura locului în rândul turiștilor. Atragerea atenției asupra responsabilității individuale în protejarea și respectarea patrimoniului cultural și estetic al unei comunități poate contribui la evitarea unor astfel de incidente în viitor.

Disputa privind turiștii îmbrăcați în bikini pe malul mării din Gallipoli aduce în prim-plan importanța unui echilibru între protejarea tradițiilor și culturii locale și primirea cu deschidere a turiștilor. Găsirea unui consens în această privință ar putea contribui la menținerea echilibrului dintre dezvoltarea turismului și păstrarea autenticității și frumuseții locurilor pe care le vizitează.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel