Turistă, dezamăgită de o celebră insulă din Grecia: N-am văzut atâta mizerie în viața mea. Am plecat acasă mai devreme - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Femeia a oprit comentariile la clipul în care spune ce nu i-a plăcut în Corfu
Femeia a oprit comentariile la clipul în care spune ce nu i-a plăcut în Corfu

O turistă povestește experiența sa în Corfu, o insulă extrem de populară pentru turiștii din toată lumea, înclusiv pentru români. 

O femeie povestește pe TikTok experiența sa în timpul vacanței în insula Corfu, despre care spune că a fost dezamăgitoare. Femeia, care pare să aibă un accident britanic puternic, spune că insula este extrem de mizerabilă, iar numărul mare de turiști se adaugă la dezastru. 

"În toți anii noștri de călătorie nu am plecat niciodată mai devreme de undeva, cu excepția anului trecut, când am vizitat Corfu. La fel și în micuțul oraș numit Akoudi din Peloponez. Și de acolo am plecat mai devreme, dar asta pentru un alt motiv: aveam senzația că orașul plin de criminali, era înfricoșător.

Corfu pentru noi a fost dezgustător. Nu am văzut atâta gunoi și mizerie în viața mea. Oamenii care spune că această insulă este de patru sau cinci stele, fie au standarde foarte scăzute sau nu au călătorit cum trebuie. Vă spun că gunoiul și turismul de masă care afectează insula nu sunt lucruri normale pe alte insule. Evident că sunt câteva naționalități care au distrus insula cu preferințele sale pentru resorturi.

Peste tot a existat un sentiment de disperare. Ne-am dus la Kassiopi, am stat acolo câteva zile. Am plecat devreme de acolo pentru că orașul era trist și neîngrijit. Am cărat cu noi saci de gunoi pentru a colecta mizeria care se află pe drum, pe măsură ce mergeam. Este o luptă pierdută, dar simțeam că ajutăm", spune femeia, într-un video care a devenit viral pe TikTok.

Turista se plânge că autoritățile nu rezolvă aceste probleme

 

Turista spune că grecii poartă o mare parte din vină pentru cum arată insula Corfu.

"Nu este vorba doar de turiști. Este vorba de grecii înșiși. Ne-am cazat undeva și acolo erau mașini vechi lăsate în curtea din față a acestui Airbnb împreună cu mormane de gunoaie.

Este o problemă. De ce nu este abordată, habar nu am. Mergi cu mașina și vezi oameni care stau pe o plajă, care nici măcar nu este o plajă. E o fâșie de nisip chiar lângă drum, cu gunoaie peste tot în jurul lor. Te simți ca în lumea a treia, în Bali. Ne-am simțit de parcă am fi fost în Bali.

Nu înțeleg cum oamenii apreciază atât de mult această insulă. Îmi pare rău, dar o să opresc comentariile, pentru că grecii sunt atât de furioși în legătură cu locuri în care nu au călătorit niciodată, apropo.

Eu am călătorit în Grecia mai mult decât mulți greci. Așa că nu vă luați de mine, pentru că văd printr-o perspectivă diferită. Cred că și voi are trebui să faceți la fel", mai spune femeia.

VIDEO

 

@bindidorkus #corfu #corfugreece #masstourism #greece #greektiktok ♬ original sound - bindidorkus

 

Insula Corfu are o frumusețe naturală uimitoare și un patrimoniu cultural vibrant

 

Corfu, cunoscută și sub numele de Kerkyra, este o insulă minunată din Grecia, situată în Marea Ionică, în largul coastei de nord-vest a Greciei continentale. Este cea de-a doua insulă ca mărime din Insulele Ionice și are o istorie bogată, o frumusețe naturală uimitoare și un patrimoniu cultural vibrant. Iată mai multe detalii despre insula Corfu:

Corfu are o istorie îndelungată și variată. A fost locuită încă din antichitate și a fost influențată de mai multe civilizații, printre care grecii, romanii, bizantinii, venețienii, francezii și britanicii. Insula a fost martoră a numeroase bătălii și cuceriri de-a lungul istoriei.

Orașul Corfu, cunoscut și sub numele de Corfu Town sau Kerkyra, este capitala insulei și centrul său cultural. Orașul vechi din Corfu (Old Town) este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este renumit pentru arhitectura sa venețiană, străzile înguste și fortificațiile impresionante. Aici veți găsi clădiri istorice, muzee, biserici vechi și piețe pline de viață.

Corfu este faimoasă pentru plajele sale frumoase, cu nisip fin și ape cristaline. Insula oferă o varietate de plaje pentru toate gusturile, de la plaje mai aglomerate, cu facilități turistice, până la plaje mai izolate și sălbatice. Unele dintre cele mai populare plaje includ Paleokastritsa, Glyfada, Sidari, Agios Gordios și Barbati.

Corfu oferă și peisaje pitorești, cu dealuri verzi acoperite de măslini și chiparos. Veți găsi sate tradiționale grecești, cum ar fi Pelekas și Benitses, unde puteți explora autenticitatea insulei și puteți descoperi ospitalitatea localnicilor.

Insula Corfu este faimoasă pentru fortificațiile sale impresionante, care au fost construite pentru a se apăra împotriva invaziilor și atacurilor. Cea mai importantă dintre ele este Fortăreața Corfu, situată în partea de nord-est a orașului Corfu. Aceasta oferă vederi panoramice impresionante și găzduiește diverse muzee și expoziții.

Corfu are o tradiție culinară bogată, care combină influențele grecești, italiene și venetiene. Veți putea savura preparate locale delicioase, cum ar fi pastitsada (un fel de tocană picantă), sofrito (carne de vită în sos alb) și salată de linte.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel