Turist român, arestat în Grecia, după ce a distrus celebra Acropola din Atena: „Nu știam că e interzis“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Turist român arestat în Grecia pentru că a furat marmură din celebra Acropola din Atena - "Nu știam că este interzis", a declarat el autorităților.

Un incident fără precedent a avut loc marți dimineață, 19 septembrie, la Acropole, după ce un turist român a sustras două bucăți de marmură din situl arheologic Acropole, spunând ulterior autorităților că... nu știa că fapta sa este ilegală.

Potrivit iefimerida.gr, totul a început când paznicul sitului arheologic Acropolie l-a observat pe turist pe Stânca Sacră cu mâna pe monumentul Propileelor.

Dându-și seama că ceva nu este în regulă, s-a apropiat de el și, după o investigație, a descoperit că acesta ținea în mâini două bucăți de marmură din situl arheologic. Imediat l-a condus la intrarea în sit, unde a fost ridicat de ofițerii Subdirecției de Patrulare, potrivit ProNews.gr.

"Erau desprinse, nu am făcut niciun rău", le-a spus el polițiștilor

 

Bărbatul, care a fost în cele din urmă arestat pentru furt calificat și încălcarea legii "privind protecția și în general a patrimoniului cultural", ar fi susținut în fața polițiștilor că nu știa că fapta sa este ilegală și că nu a provocat nicio pagubă monumentului, întrucât bucățile de marmură fuseseră desprinse.

Potrivit informațiilor, marmura a fost confiscată și trimisă la Eforia Antichităților pentru evaluare arheologică. Se așteaptă ca bărbatul arestat să fie adus astăzi la Parchetul din Atena în cadrul procedurii de autoincriminare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel