Update. Turcia cere Rusiei să înceteze atacul asupra Ucrainei, nu confirmă închiderea Strâmtorii Bosfor

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Turcia a interzis navelor de război rusești să intre în Marea Neagră
Turcia a interzis navelor de război rusești să intre în Marea Neagră

Turcia nu va permite navelor de război rusești să folosească strâmtorile Dardanele și Bosfor, care leagă Marea Neagră de Marea Mediterană, anunță preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe Twitter. Însă, Turcia a venit cu precizări și nu a confirmat afirmaţiile preşedintelui ucrainean.

UPDATE, ora 17:25

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Rusiei să înceteze imediat operaţiunea militară din Ucraina şi a anunţat că depune eforturi pentru un armistiţiu, dar Ankara nu a confirmat afirmaţiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, privind închiderea Strâmtorii Bosfor.

Recep Tayyip Erdogan a discutat sâmbătă cu Volodimir Zelenski şi i-a dat asigurări că depune eforturi pentru lansarea negocierilor în sensul unui armistiţiu între Rusia şi Ucraina. "Depunem toate eforturile pentru a evita noi pierderi de vieţi omeneşti", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de cotidianul Le Monde. De asemenea, Recep Erdogan a denunţat apelul preşedintelui rus, Vladimir Putin, adresat militarilor ucraineni, de a înlătura Administraţia de la Kiev.

 

Știrea inițială

Zelenski îî mulțumește în mesaj președintelui Turciei Tayyip Erdogan pentru sprijin și spune că interdicția de trecere a navelor de război, dar și suportul semnificativ militar și uman pentru Urcraina, sunt extrem de importante.

Poporul ucrainean nu va uita niciodată aceest lucru, arată Zelenski.

Turcia are dreptul de a interzice trecerea anumitor nave de război prin strîmtorile Bosfor și Dardanele, în baza unui tratat din 1936, dacă se simte amenințată sa în timp de război.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel