Tudorel Toader, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține astăzi o declarație de presă în care prezintă soluțiile pentru ultimele scandaluri din Justiție. 

„Am primit de la dumneavoastră, reprezentații presei, multe întrebări cu privire la ora și locul unde mă voi întâlni astăzi cu doamna prim ministru, pentru a discuta despre posibilele modificări la legea privind recursul compensatoriu.

Ce vă pot răspunde la prima oră a dimineții? Da, astăzi mă voi întâlni cu dna prim ministru, îi voi prezenta rezultatele evaluării consecințelor ale legii privind recursul compensatoriu. Voi prezenta dnei prim ministru posibilele soluții de urmat. Adică, incidente asupra conținutului actului normativ. Vom decide și vă voi anunța.

Referitor la posibila OUG pentru contestația în anulare ce va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnați de către complete nelegal constituite.

Atenția ar trebui să se îndrepte și spre cei care au generat acest eveniment juridic destul de neplăcut, adică cei care, nerespectând prevederile legii, au constituit altcumva completele și am ajuns în situația în care completele de 5 de la ÎCCJ au fost nelegal constituite.

La Ministerul Justiției avem un astfel de draft de OUG. Doamna prim-ministru va decide dacă și când poate fi adoptată o astfel de OUG.

Eu m-am referit la complete ilegal constituite și nu doar la cauzele în care oamenii au fost condamnați. O anumită stare de așteptare pot avea cei condamnați în speranța că în contestația în anulare se poate ajunge

În opinia mea trebuie să fie preocupați și cei achitați de către un complet nelegal constituite. Cine face recursul în cazul acesta? Nu cel achitat că nu are interesul, dar îl poate face procurorul. Toți cei care vor face contestație vor fi judecați de complete legal constituite”, a declarat Toader.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel