Tudorel Toader, ATACAT de PSD. "Ar trebui să fie mai aplicat"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Tudorel Toader nu scapă de criticile colegilor de coaliţie. Într-un interviu la Digi24, Florin Iordache a declarat că actualul ministru al Justiţiei trebuie să fie mai aplicat. Totodată, deputatul PSD a spus că ssecţia specială a fost cerută chiar de către judecători. 

"Ministrul Justiţiei ar trebui să fie mult mai aplicat pe anumite chestiuni care dor. Şi deciziile CCR sunt chestiuni care dor, sunt de imediată aplicabilitate", a declarat Florin Iordache.

Deputatul PSD a refuzat să vorbească depsre susţinerea pe care o mai are Tudorel Toader în coaliţia de guvernare, dar susţine că ar putea să transpună mai rapid deciziile Curţii Constituţionale.

"Chestiunile astea nu le vorbim al televizor, le vorbim în Coaliţie. Pot să vă spun că moţiunea simplă de săptămâna viitoare nu va fi adoptată pentru că nici PSD, nici ALDE, nu suntem de acord cu cei care au semnat moţiunea dar avem şi noi anumite nemulţumiri. O transpunere mai rapidă, cel puţin a deciziilor CCR. Este incorect, este anormal ca oamenii să aibă de suferit şi procesul de legiferare să tergiverseze. Cred că aici este atributul ministrului să vină cu nişte soluţii. În cazul codurilor, acolo unde CCR a stabili că nişte articole sutn constituţionale pentru a intra repede în vigoare, se pot adopta prin ordonanţă", a mai declarat Florin Iordache la Digi24.

 

"Secţia specială a fost cerută de judecători"

 

În ceea ce priveşte secţia de investigare a magistraţilor, deputatul PSD spune că nu se va desfiinţa, ba chiar ar putea să devină direcţie şi a catalogat ca "total greşită" ipoteza că secţia specială pentru magistraţi a fost scoasă din subordinea procurorului general.

„La dezbaterile în Parlament, judecătorii au fost cei care ne-au solicitat înfiinţarea acestei secţii specializate. Luaţi în calcul numai magistraţii care protestează? Pe cei care nu protestează şi au fost de acord cu această secţie nu îi luaţi în calcul? Judecătorii au vrut să se ia presiunea pe care o exercitau procurorii DNA", a mai spus Florin Iordache la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel