Tudorel Butoi: „Nemții își aduc copiii în România ca să scape de ei. Cine i-a trimis aici?”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tudorel Butoi: „Nemții își aduc copiii în România ca să scape de ei. Cine i-a trimis aici?”
Tudorel Butoi: „Nemții își aduc copiii în România ca să scape de ei. Cine i-a trimis aici?”

Prof. universitar dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a vorbit despre crima de la Mediaș săvârșită de un adolescent german.

Psihologul criminalist a susținut că „germanii își aduc copiii în România ca să scape de ei”.

„Delicvenți români sau romi, conflicte între ei, au fost vremelnice și pasagere. A arunca în țara mea o chestiune de genul acesta, punând-o în sarcina unui disfuncțional... Cine a trimis acești copilași aici? Ce-i cu casele astea de adăpost, educație familială? Au acolo psihologi, asistenți sociali? Cine sunt? Este o zonă sau o afacere privată sau tolerată de stat? Uite la ce chestiuni caricaturale ajungem. Sigur, este regretabil ceea ce s-a întâmplat, transmiterea violențelor acestora pe canalele respective, dar departe de a ne duce într-o zonă atât de acut nominalizată”, a spus Tudorel Butoi.

Crima de la Mediaș din aprilie a șocat o întreagă comunitate. Un adolescent de numai 17 ani, adus din Germania în Dumbrăveni la o familie de plasament pentru „reeducare” o omorât o femeie în vârstă de 74 de ani, în spatele blocurilor de pe strada Păltiniș din oraș, din motive rasiale. În plus, el ar fi comis fapta din dorința de a „adera” la o posibilă organizație extremistă. Criminalul a intrat într-un apel video cu un posibil membru pentru a-i demonstra de ce este în stare și că merită să fie acceptat în grupare. 

Biata medieșeancă ieșise din casă să ducă gunoiul și atunci se întorcea în locuință. Băiatul a oprit-o în zona garajelor, a trântit-o la pământ, a lovit-o cu picioarele, după care i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Întreaga scenă a fost filmată chiar de criminal, care se afla într-un apel video cu un individ. 

 

Adolescentul ar fi încercat să adere într-o organizație extremistă

 

Sursele Ora de Sibiu au declarat că procurorii iau în calcul ipoteza potrivit căreia adolescentul ar fi încercat să adere într-o organizație extremistă. Pentru a putea fi acceptat în această grupare, tânărul trebuia să dovedească de ce este în stare și să arate că își merită locul printre ei. Astfel, în 12 aprilie, băiatul se afla într-un apel video cu un presupun membru al grupării. În filmarea ajunsă pe Internet se aude o voce de bărbat care îi cere adolescentului să îi arate ce se întâmplă în jur. În acel moment, băiatul întoarce camera spre victimă, pe care o salută cu „bună”, după care începe să o atace. Teribila scenă a fost filmată de interlocutorul băiatului. 

Autorul crimei are doar 17 ani. Se numește Nino Luciano H. și, pe când avea doar 11 ani, a fost trimis din Germania în România, prin intermediul unei asociații, la „reeducare”. În țara lui natală, el ar fi avut probleme cu legea. Crescut într-o familie în care mama era dependentă de droguri, Luciano n-a avut prea mult noroc. Din acest motiv, autoritățile germane au decis să-l trimită în plasament la Dumbrăveni, loc unde ar fi putut să „se îndrepte”. În toți acești ani în care a locuit în sânul familiei sibiene, băiatul nu ar fi dat semne că ar putea comite o astfel de faptă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel