Tudor Chirilă: România ASFIXIATĂ. Se va căuta un PREȘEDINTE pentru LINIȘTEA noastră

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Tudor Chirilă atrage atenția asupra viitorului României, pe care îl descrie printr-o metforă: un pacient care se asfixiază neputincios într-o cameră insalubră. Și asta cât de curând.

Chirilă spune că se va căuta un președinte pentru liniștea noastră și se va inchide jocul.

"În curând, GAME OVER. România asfixiată. Nu-i nimic, lasă că o să recite lingăii Eminescu după care se vor sfâșia să ajunga in proximitatea resturilor de la ospaturile smecherilor, asemenea cainilor lui Greenaway (The cook, the thief, his wife and her lover).

Se vor gudura, gata să hăpăie, și tăcerea se va așterne din nou peste jaful național pentru că, nu-i așa, e nevoie de liniste ca să lucreze guvernul. Săracii vor privi triști si nepăsatori spectacolul devalizarii propriilor vieti, prea orbiti de circ ca să mai înțeleaga ce e un trai decent.

Grija si dragostea pentru cei din jur i-o vor pasa linistiti lui Iisus, În timp ce speranta va rămâne confiscată si distribuita, ca si pana acum, de slujitorii moralei crestine. Burțile ghiftuite cu nepăsarea publică își vor aranja cravatele asudate la ieșirile din restaurantele de lux unde nu va mai fi necesară bruierea semnalelor, în timp ce slugile se vor grabi sa traga la scara limuzinele parcate confortabil pe interzis.

Se va cauta un președinte pentru liniștea noastră, așa cum îi șade bine unui popor fără rost. Ninsoarea va ajunge ca si pana acum deja mocirla pe pamant, iar copiii nostri se vor uita zambind la fulgii prefigurati peste lumina chioara si galbuie a stalpilor de iluminat .

La fel ca noi, vor inchide cercul, neputinciosi sau fugari. Undeva, la mii de kilometri distanta, altii se vor perpeli la gandul perfid ca poate ar fi putut sa fie bine acasa. Noapte buna Romania. Daca ti se pare ca tocurile pe care le auzi sunind in noapte pe culoarul la capatul caruia zaci neputincioasa in rezerva ta insalubra se apropie, te amagesti: se indeparteaza.

Distrugerea sistemului de justiție se produce, câtă ironie, chiar în timp ce România exercită președinția Consiliului Uniunii Europene, iar una dintre prioritățile anunțate de guvern în programul președinției este ”Europa valorilor comune”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel